Home Hunters přichází: Revoluce na trhu nemovitostí

17.06.2016 /

Po letech stagnace se realitní trh v Česku konečně mění. Na trh vstupují mladé společnosti, které s sebou přinášejí lepší firemní kulturu – orientovanou na zákazníka. Jedním z leaderů nové generace jsou HOME Hunters. Co dělají? Když to shrneme ve zkratce – pokud hledáte byt, tak vám ho najdou. Pokud chcete prodat byt, už pro vás pravděpodobně mají kupce.

Jak jste se jako společnost dostali k nápadu hledání bytů na míru? Kopírujete některé západní společnosti?

Nikoliv, nápad je to ryze náš, ačkoliv se později ukázalo, že podobný princip funguje i na západě – což nám potvrdilo jeho přínos. Začalo to v studentských časech, kdy jsem pomáhal kamarádům najít bydlení v bytech mých známých. Po dvou letech tohoto dobrovolnictví přišla spásná myšlenka – vždyť touhle prací by se dalo i živit! S dobou se postupně měnila klientela i zaměření společnosti. Pronájmy pro studenty nahradilo hledání bytů pro pracující generaci a těžiště firmy je v dnešní době zakořeněno v hledání bytů ke koupi na míru.

Na vašich stránkách se hodně zabýváte hodnotami, které firma ctí – je to v dnešní rychlé době vůbec důležité?

Absolutně. Pokud společnost nezná sama sebe a své hodnoty, nemůžou její zaměstnanci podávat spolehlivý výkon. Chybí jim pomyslný kompas, když se dostanou do krizových situací. Proto hodnoty učíme jako první věc, když se k nám přidává nový partner – kolega. Kréda „neslibujte, co nemůžete splnit” a „co jednou slíbíme, dodržíme, i kdyby nás to mělo stát poslední halíř” musí znát
každý zpaměti. Chceme, aby si nás klienti pamatovali jako firmu, která vždy drží své slovo.

Dále pak si dáváme pozor, koho do společnosti přijmeme. Vybíráme pouze lidi nepokřivené minulostí, kteří ještě nepochytili špatné návyky ze „starých struktur”. Své makléře nabíráme z řad mladých lidí, pečlivě si je vychováváme a snažíme se, aby v co nejkratším čase dosáhli odbornosti „starých pardálů”. Chceme, aby si realitní sektor očistil jméno a nová krev je prvotním předpokladem.

Vaše internetové stránky jsou nezvykle jednoduché – žádné vyhledávání v nemovitostech, žádné nabídky, není to riziko?

Vůbec – právě naopak. Naše stránky jasně komunikují kdo jsme, v co věříme a co pro naše klienty děláme. Diktát dnešní doby je jednoduchost. Do 60 sekund je návštěvník našich stránek schopen pochopit, jak mu dokážeme v jeho situaci pomoct. Dovede se pak rozhodnout, zdali se s námi spojí a nechá nás jeho situaci vyřešit. A výsledky dokazují, že nám lidé věří.

Chcete něco vzkázat našim čtenářům?

Jenom k věci. Najdeme vám byt. Přivedeme vám kupce.

Jaké jsou nejčastější poptávky v dnešní době?

V dnešní době je možné prodat takřka cokoliv, přesto se dá spolehlivě určit, které nemovitosti jsou teď nejvíce poptávané. Pro naše klienty prakticky denně hledáme menší byty typu 1kk nebo 2kk/2+1 v okolí širšího centra, tudíž Veveří, Královo pole, Žabovřesky, ale i směrem na Staré Brno nebo Židenice. Velmi častý požadavek na naši společnost jsou také byty typu 3+1 nebo 4+1 v lokalitách jako Bohunice a Lískovce. Třetí nejčetnější skupinu tvoří pak lidé, toužící po prostorném bydlení ve větších cihlových bytech opět v širším centru, nejčastěji však v okolí parku Lužánky, Králova pole nebo Štýřic. Vždy máme několik poptávajících tohoto profilu.

Představujeme:

Společnost se zaměřuje na práci s poptávkou – dokáže tedy byty prodat, ještě než se dostanou do inzerce. Klienti se zapíšou přes web stránky a dostane je na starosti osobní HOME Hunter, který s nimi projde jejich požadavky. Následně začne „lov“ nemovitosti. Klienti dostanou nejširší možný výběr – ne jenom byty majitelů, kteří se společnosti ozvali se svým bytem, ale i od všech realitních kanceláří v Brně. Klient si tedy vybírá z kompletní nabídky trhu a má jistotu, že dělá kvalifikované rozhodnutí. Vysoce kvalitní právní a technické poradenství během celého procesu až po konečné předání bytu je u této služby samozřejmostí.

Jaroslav Kováč
jednatel společnosti

HOME Hunters, s.r.o.
Rašínova 4
602 00 Brno
tel.: +420 608 150 100
kovac@homehunters.cz
www.homehunters.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+