V Brně se už letos prodalo přes 400 nových bytů!

25.07.2014 /

Podle zpráv některých významných brněnských developerských společností dochází v průběhu první poloviny roku 2014 k boomu prodaných bytů nejen v Praze, ale nyní i v BrněJe jasné, že se Realitní trh v Brně se probouzí!

Pozitivní zprávy o prodaných novostavbách a zvýšeném zájmu v tomto segmentu jsou prvním ukazatelem, že se realitní trh s nemovitostmi začíná probouzet i v Brně. Tento fakt má také přímý vliv i na zaměstnanost a celou ekonomiku. Zároveň se díky tomu potvrzuje, že lidé v České republice se opět nebojí investovat do vlastního bydlení a nechtějí nechat ladem své úspory. Dalším důkazem, že realitní trh je na vzestupu, je zvyšování cen nemovitostí, o kterém jsme vás již informovali. To se týká celé České republiky.

Nárůst prodaných bytů o 89 %

Podle nejnovějších zpráv si lidé pořídili od počátku tohoto roku v Brně 433 nových bytů. Toto číslo představuje nárůst o celých 89  % ve srovnání s prvním pololetím roku 2013. Tehdy se prodalo „jen“ 229 nových bytů.  Lidé v Brně utratili za tyto nové byty 1,25 miliardy korun. To je dvojnásobně více než v prvním pololetí loňského roku. Čísla oficiálně potvrdila i developerská společnost Trikaya. Realitnímu trhu v rámci nové výstavby se dařilo hned od začátku roku. Rekordy padly v rámci prodejů v druhém čtvrtletí. Ty předčily všechna čísla z posledních let.

Co stojí za úspěšným prodejem?

Podle odborníků rekordním číslům napomohly např. hromadné převody rezervačních smluv na smlouvy kupní, které celý prodej administrativně dokončují. Z dostupných informací se průměrná cena nového prodaného bytu v Brně vyšplhala na 2,7 milionu korun bez DPH. Vzrostla tedy oproti první polovině roku 2013 o necelých 10  %, jelikož činila 2,45 milionu korun.

Kde jsou nejdražší byty v Brně

Jednou z hlavních rolí při výběru nemovitosti představuje dobrá adresa, tedy přesněji řečeno dobrá lokalita. Pravidelně vám představujeme jednotlivé lokality z našeho pohledu i z pohledu realitních odborníků, kteří tyto lokality dobře znají, stejně jako místní realitní trh. Snažíme se vám zprostředkovat informace o zdejší infrastruktuře, co nového se zde staví, s jakými úskalími se zde můžete setkat a další praktické informace. S ohledem na tyto informace, jsme společně s realitními odborníky vyhodnotili nejluxusnější lokality. Jde o městské části s jednoznačně nejdražšími nemovitostmi, a to o Brno-Komín, Brno-středBrno-Královo Pole. Za metr čtvereční zde zaplatíte průměrně 50 tis. korun bez DPH. Aktuální nabídku bytů v Brně najdete na www.realcity.cz.

Zdroj: data RC, Trikaya

Mohlo by vás zajímat:

Zhodnoťte finance investováním do novostavby

Budoucnost realitního trhu je slibná

Financování investice do bytu. Zkuste pákování hypotéky

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+