Poptávka po RD v Tišnově graduje!

09.09.2014 /

„Brána Vysočiny“ – tak je město Tišnov s aktuálním počtem okolo 8 000 obyvatel právem nazýváno. Nachází se nedaleko Brna v široké kotlině obklopené zalesněnými kopci. Jen málokdo ví, že předchůdkyní dnešního Tišnova byla ves Tušnovice, o které se dochovala první zmínka již z roku 1233. A co Tišnov může nabídnout novým obyvatelům?

S moderní dobou přichází i moderní výstavba. Nečekejte proto město, kterému se nové projekty vyhýbají obloukem. Jeden příklad za všechny – aktuální projekt Hony za Kukýrnou, o kterém vám blíže povíme na následujících stránkách. Podle místních, které jsme oslovili, je Tišnov velmi malebné město, které vám nabídne všechno, co ke spokojenému životu potřebujete. Mladé rodiny mají zkrátka své potřeby a zastupitelé města si to dobře uvědomují. Proto není divu, že se Tišnov neustále vyvíjí a modernizuje společně s dobou. Zároveň si však zachovává i tolik očekávaný přírodní ráz.

Stejně jako čára života brázdí lidskou dlaň, protíná celou krajinu Tišnovska řeka Svratka, která pramení v hlubokých jeleních lesích v oblasti Žákovy hory. Tišnov přitom leží zhruba v jejím středu. Příznivá poloha města podmiňuje i velké bohatství přírodních krás. Území leží na pomezí Českomoravské a Brněnské vrchoviny. Zapomenout bychom neměli ani na Tišnovský kras.

Celé Tišnovsko stejně jako Jižní Morava je navíc proslulé mnoha památkami a má co nabídnout nejen turistům, ale i svým obyvatelům. Daleké výhledy, čarokrásná příroda, Brána nebes – to je jen hrstka toho, na co zde narazíte. Milovníci cyklistiky mohou využít rozsáhlých cyklostezek, vedoucích křížem krážem přes celou Jižní Moravu. Příznivci dobrého vína mohou pokojně relaxovat v opojení svého moku. Vášniví sportovci zde mohou rozvíjet nejen své vlohy pro cyklistiku. Město má v tomto ohledu vše od koupaliště až po sportovní kluby.

Tišnov je zároveň příslibem klasického dobrého městského života. Dopravní dostupnost do Brna je naprosto bezproblémová stejně jako do okolních větších měst. Služby jsou na dostatečné úrovni. Nechybí zde nic, co od města očekáváte. Všechny tyto argumenty jen umocňují poptávku po zdejších nemovitostech. Největší je podle realitních odborníků působících v této oblasti po rodinných domech. Nyní máte jedinečnou příležitost začít i vy zde nový život. Pokud pokukujete po novostavbě, pak třeba v projektu, o kterém jsme psali v úvodu. A po jakých nemovitostech se místní zájemci o zdejší bydlení nejvíce shánějí? To se dočtete v našem Tipu specialisty, ve kterém jsme pro vás mapovali místní realitní trh. Další atraktivní lokality v blízkosti Brna najdete na našem portálu www.realcity.cz nebo v on-line magazínu. Podívat se můžete i na další zajímavé nemovitosti v Jihomoravském kraji sleduj

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Ceny bytů rostou. Nové byty nejdražší v Evropě

Vývoj realitního trhu pohledem specialisty

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+