Co všechno vás může nemile překvapit při stěhování

23.10.2014 /

Než se do akce „kulový blesk“ pustíte, stojí za to připomenout si ještě pár věcí, které vám mohou při včasném zajištění hodně ulehčit situaci. Které to jsou?

Není kde zaparkovat. No prima. Co teď?

Nezapomeňte si rezervovat místo pro parkování stěhovacího vozu. Měl by být co nejblíže vchodu do domu. Je úplně jedno, ve které části České republiky budete bydlet, místa je všude málo. Ačkoli největší problém bývá v Praze a v Brně. Stačí dát na parkovací místo, část chodníku, pře vrata ceduli „POZOR STĚHOVÁNÍ“.

Obaly došly. Krabice od banánů taky!

Zajistěte si dostatečné množství obalového materiálu. Shánění krabic od banánů je dnes už trochu sci-fi. S tím si určitě nevystačíte a porcelán po babičce do nich nedáte.

Bacha! Ať nezakopneš! Jak se nestát bezdomovcem?

Jak se totálně nezaskládat věcmi? To je snadné! Skládejte je zabalené  na jedno místo (ideálně do speciální místnosti), ať si nepřipadáte, že poslední měsíc žijete jako bezdomovec. Pokud to nejde, využijte ložnici. Tam je nejméně nábytku.

Když na úklid není chuť. Aneb co máte mít v KPZ-ce?

Úklid ihned po stěhování zvládne málokdo. Vyplatí se KPZ – tedy krabice první záchrany. Do ní dejte náhradní prádlo, hygienické potřeby, pár kusů nádobí a jídlo pro vaše mazlíčky. Zjednodušíte si první chvilky v novém domově.

Tip redakce:

Při stěhování se dá velmi dobře zhubnout, a to nejen díky fyzické námaze. Na internetu jsme objevili tzv. stěhovací dietu. Dá se u ní prý zhubnout cca až 3 kilogramy. Nejlépe prý funguje, když máte na přestěhování zahrnující zamluvení stěhováků, uzavření nové smlouvy a předání starého bytu cca týden. Pokud ji vyzkoušíte, dejte nám vědět.:)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Stěhování na klíč. Praktické rady – 1. díl seriálu

Kolik zaplatíte za stěhování? Spočítejte si to! – 2. díl seriálu

Stěhování a kolečko po úřadech. Tohle je nutnost – 4. díl seriálu

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+