Praha 8 Karlín: Dynamický rozvoj nezastavily ani povodně

17.03.2013 /

Praha 8 patří v rámci hlavního města k těm žádanějším lokalitám. To je dáno mj. tím, že její velká část disponuje cihlovými domy, které jsou stále v popředí zájmu investorů. Nabízí však také výbornou dopravní dostupnost, občanskou vybavenost a dostatek zeleně. Vždyť severní část Prahy – Bohnice, Čimice, Ďáblice – tvoří prakticky souvislý pás lesa. 

Pokud jde o Karlín (jehož jméno vzniklo na počest čtvrté manželky císaře Františka I. – Karolíny Augusty Bavorské), velkou výhodou je dobrá dopravní infrastruktura (např. 3 stanice metra: Florenc, Křižíkova, Invalidovna) a blízkost centra, ale i procházky a odpočinek v zeleni. Zapomenout bychom neměli ani na pěší tunel spojující Karlín s Žižkovem.  Ačkoli byla oblast v roce 2002 zasažena povodněmi (v roce 2006 již byla dokončena protipovodňová ochrana Karlína a Libně), stopy po tehdejší spoušti byste tam dnes hledali jen těžko. Karlín totiž patří k nejvíce se rozvíjejícím částem hlavního města, kde se neustále něco děje. Za poslední léta byl vybudován např. golfový areál na Rohanském ostrově, řada rezidenčních komplexů vznikla taktéž při komunikaci Pobřežní.

Občanská vybavenost a bydlení v Karlíně

Nespornou výhodou bydlení v Karlíně je nejen ona vyzdvihovaná dopravní dostupnost a velmi dobrá úroveň občanské vybavenosti, ale i sportovní a kulturní vyžití. Za zmínku jistě stojí Hudební divadlo v Karlíně či již zmiňovaný Golf resort na Rohanském ostrově. K záporům lokality ovšem patří úroveň ovzduší reflektující centrum velkoměsta a s tím spojený hluk. S provozem se však pojí i možnost parkování a kapacita parkovacích míst, což v Karlíně, zejména díky moderním nově vybudovaným komplexům s podzemními garážemi či parkovišti, naštěstí není tak velký problém. Bydlení v Karlíně mnohdy vyhledávají starší lidé s osobním vztahem k lokalitě, popřípadě mladé páry či jednotlivci, kteří upřednostňují bydlení v místě s vynikající dopravní návazností na centrum města.

Nejen Karlín, celá Praha 8 je žádaná

Obecně lze říci, že realitní trh Prahy 8 je poměrně čilý. Dosud nezastavěné pozemky jsou nabízeny zejména v okolí Rohanského ostrova, v lokalitě, které se kdysi říkalo „Na Maninách“, což je dnes pojem spadající teritoriálně spíše do Prahy 7. Podél ulice Pobřežní již několik let bují již zmiňovaná výstavba bytových i administrativních komplexů, stejně tak nezůstává pozadu okolí ulic Křižíkova a Florenc. Pro rezidenční výstavbu v malém měřítku však katastrální území Karlín neskýtá tolik možností, jako například v posledních letech významně se rozvíjející lokality jako např. Chabry, Ďáblice či Březiněves. Moderní, leč finančně nákladnější tvář „nového Karlína“ dotváří budovy v ulici Pobřežní – Danube House, Nile House, River Diamond, popřípadě Rezidence Kollárova či nedávno postavená první etapa projektu DOCK v ulici Voctářova.

TIPY REALITNÍCH SPECIALISTŮ K LOKALITĚ PRAHA 8 KARLÍN:

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+