Karlín pod lupou

17.03.2013 /

Praha 8 jako celek patří bezesporu k vůbec nejrozsáhlejším městským částem naší metropole. Pokud se ovšem zaměříme jen na Karlín, který se nachází mezi Libní a Novým Městem, zjistíme, že tato čtvrť má jednoznačně hned několik „NEJ“.

Ačkoliv jde o lokalitu, která byla v rámci povodní v roce 2002 zasažena asi NEJvíce, jedná se o jednu z NEJrychleji se rozvíjejících částí města. Tato čtvrť se zároveň řadí k jedněm z NEJlepších z hlediska dopravní obslužnosti, neboť se zde setkávají 2 trasy metra a je doslova protkána tramvajovými linkami. Krom toho odsud jezdí také meziměstské autobusy směrem na Teplice, Ústí nad Labem a do dalších lokalit. Struktura obyvatelstva se v Karlíně od revoluce změnila významně hned dvakrát. Prvním impulsem byla doba, kdy v rámci restituce řada majitelů získala zpět své domy, mnohdy historicky cenné a secesní budovy. Druhým pak již zmíněná povodeň v roce 2002. V obou případech došlo k určité migraci obyvatel. Karlín se postupně stával a stává místem, kde se s „nepřizpůsobivými“ skupinami občanů, které jej obývaly zejména před listopadovou revolucí, setkáme již jen výjimečně. S navrácením nemovitostí soukromým vlastníkům se celková tvář Karlína změnila doslova k nepoznání, domy byly rekonstruovány, vyrostly nové moderní budovy, vznikla řada nových obchodů a obchůdků, přibyly pracovní příležitosti i služby. V současnosti je tak Karlín velmi příjemným místem k práci i k bydlení.

V Karlíně jsou lidé spokojení

Jelikož v Karlíně jsou panelové domy zastoupeny zcela minimálně, tvoří průměrnou cenu prakticky cihlová výstavba. Ve staré zástavbě je možné pořídit byt již od cca 40 tisíc Kč/m², ale v nově postavených rezidenčních komplexech ceny často přesahují i částku 80 tisíc Kč/m². Společnost REDICO s.r.o. je od svého vzniku v r. 2002 věrným a spokojeným „obyvatelem“ Karlína. Za dobu své existence jsme si vybudovali mezi majiteli nemovitostí v Karlíně velmi dobrou pověst, ačkoliv se nespecializujeme pouze na tuto lokalitu, ale Prahu jako celek. Nicméně dobrá znalost místních poměrů nám umožňuje poskytnout klientovi dostatek informací a pomoci mu rychle se orientovat v dané situaci a najít vhodné řešení.

Doménou naší společnosti je zakázkové vyhledávání nemovitostí a v tomto ohledu musím s potěšením konstatovat, že naši poptávající klienti řadí často Karlín na přední příčky, a ti jimž jsme v této oblasti již bydlení nalezli, nikdy nevyjádřili nespokojenost s lokalitou.

Kontakt:

Jana Štěpánková

jednatelka společnosti

RK REDICO s.r.o.

Za Poříčskou bránou 334/4

186 00 Praha 8

Česká republika

tel.: +420 266 317 927

+420 777 236 566

stepankova@redico.cz

www.redico.cz

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+