Byty se na Praze 8 prodávají dobře

17.03.2013 /

Oblast Prahy 8 včetně Karlína je velmi lukrativní, vyhledávanou a poptávanou lokalitou z pohledu našeho i našich klientů. Vyniká především skvělou dostupností do centra Prahy a velmi hustou dopravní sítí, která zahrnuje metro, tramvaj i autobusové spoje.

Struktura obyvatel na Praze 8 je velmi různorodá, neboť lokalita nabízí něco pro každého. Velmi pozitivní je, že i ve špičce se autem dostanete do centra velice rychle, a to především vzhledem k vyššímu počtu přístupových míst. Kromě velmi krátké vzdálenosti do centra lze do výčtu kladů zařadit také hned trojici zastávek metra, které pokrývají řadu lokalit, dostupnost parků a zeleně, či výhodné ceny bydlení. Ani Praha 8 však není zcela bez chyb. Tak například některé části jsou zde průmyslovějšího rázu, jiná místa, například v Karlíně či Libni, by zas někdo mohl považovat za zátopovou oblast (ačkoli v obou lokalitách již byla dokončena protipovodňová ochrana).

Změn se na Praze 8 odehrálo a odehrává poměrně mnoho. Rozvoj celé oblasti je velmi dynamický, což je patrné na celé řadě nemovitostí po rekonstrukci a spoustě nově postavených administrativních budov. Například v Bohnicích v současnosti navíc vzniká větší nákupní středisko – Krakov.

Realitní trh na Praze 8

Koncem roku 2012 naše společnost na Praze 8 dokončila bytový projekt Slovanka, který se nachází přímo na metru Ládví. Projekt vynikal kromě umístění na metru a dobré dostupnosti do centra také místní infrastrukturou. V pěší vzdálenosti totiž najdete obchody, banky, kino, restaurace, lékaře nebo třeba školu.

Projekt se prodával velmi dobře, o čemž svědčí fakt, že při hrubé stavbě jsme měli prodáno zhruba 50  % bytů a nyní, 3 měsíce po kolaudaci, má prodejce, společnost U Akademie s.r.o., již volné pouze 3 byty z celkových 74. Příčiny dobrých prodejů vidíme především v dobré lokalitě přímo na metru a příznivé ceně vzhledem k blízkosti do centra. Ceny nových bytů v Praze 8 se dle našich údajů pohybují v průměru asi od 53 000 Kč vč. DPH/m² do 62 000  Kč vč. DPH/m². U starších bytů průměrné ceny oscilují v rozmezí od 40 – 45 tisíc korun vč. DPH/m².

Pozemky jsou v oblasti Prahy 8 spíše nedostatkovým zbožím. Je zde hustá výstavba a najít v některých lokalitách vhodnou parcelu pro stavbu rodinného domu je opravdu velmi obtížné. Ceny pozemků se zde pohybují mezi 8―12 000  Kč vč. DPH/m².

Kontakt:

Jan Hladký

obchodní manager

MORAVSKÁ STAVEBNÍ – INVEST, a.s. 

Pobřežní 12 (budova OASIS Florenc – 2. patro)

180 00 Praha 8

tel.: +420 602 567 396

nehvizdy@ms-invest.cz

www.ms-invest.cz

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+