Karlín se po povodních výrazně zvedl

17.03.2013 /

Obvod Prahy 8 je tvořen velmi různorodými oblastmi, které zasahují devět městských částí.  Dát do jednoho pytle na jedné straně Karlín a Libeň, které se takřka dotýkají centra metropole, a na straně druhé např. sídliště na severním okraji Prahy, Čimice nebo Střížkov, to je velmi obtížné.

Karlín má dobrou dopravní dostupnost, historii i atmosféru. Navíc se stává i „trendy“, výrazně se zde zlepšuje celkové zázemí a čtvrť začíná žít hlavně přes den. Je tomu tak mimo jiné díky velkému množství nově vybudovaných administrativních budov a s nimi přicházejících zaměstnanců. Snoubí se zde moderní způsob života a pracovní příležitosti s možností navštívit příjemná či historicky významná místa. 

Po povodni v roce 2002 zde dochází k dynamickému rozvoji, ve starší části se jedná většinou o modernizace a rekonstrukce starých činžovních či továrních objektů, nové objekty vyrůstají v blízkosti Rohanského ostrova, který by se tak mohl stát novým centrem Karlína. Poté, co byla v roce 2006 dokončena protipovodňová ochrana Karlína a Libně jde o velmi příjemnou lokalitu, která prodělala bouřlivý vývoj v oblasti zlepšení kvality života.

Oblast Karlína skýtá výrazný potenciál

Do oblasti Karlína přišlo po roce 2002 mnoho nových firem, vzniklo i dostatečné množství kaváren, bister a restaurací. Je zde velmi dobré kulturní vyžití a plno sportovních příležitostí – od Sokola Karlín, přes tenisové kurty až po golfové odpaliště. Karlínský realitní trh je velmi živý, jak v části rezidenční, tak v části komerční. Z povahy činnosti naší společnosti reflektujeme zájem zejména o pronájmy kanceláří a malometrážních bytů, daří se však i prodejům.  Velmi dobře zde funguje poměr „cena/výkon“. Jedná se o lokalitu s velkým potenciálem. O pozemky v širším centru Prahy je vždy velký zájem, zejména pro komerční výstavbu.  Ve své podstatě však jde nejčastěji o neveřejné nabídky. V ostatních částech Prahy 8 je situace odlišná a pozemky se objevují i ve veřejné nabídce. Cenové představy inzerentů a kupujících se však nepotkávají tak často. V oblasti Prahy 8 a Karlína naše společnost nabízí celou paletu služeb pro majitele nemovitostí. Od zpracování odborného posouzení ceny nemovitosti (při prodeji i pronájmu), přes inspekci technického stavu, získání energetického štítku, přípravu nemovitosti k prodeji (home staging) až po zajištění financování a zpracování smluvní a související dokumentace.   

Kontakt:

Ing. Petr Sýkora

jednatel společnosti

CENTURY 21 Alter Ego

OC Blatov II – Oplanská 2614

190 16 Praha 21

Česká republika

tel.: +420 773 791 114

alterego@century21.cz

www.alterego.century21.cz

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+