Žebětín: Městská část plná možností!

24.03.2013 /

Do roku 1971 byl Žebětín samostatnou obcí. V současné době jde o plnohodnotnou městskou část Brna. Ze všech stran jej obklopují lesy. Jeho přímou součástí jsou i Žebětínský potok a rybník.

V lokalitě převládá výstavba rodinných domů, což nasvědčuje tomu, že se jedná o poměrně klidné místo pro obyvatele, kteří onen klid vyhledávají, a to bez ohledu na jejich věk. Dobře fungující infrastruktura, perfektně vybudovaná občanská vybavenost a pestré možnosti k trávení volného času dělají z Žebětína lákavé místo k životu. Je to lokalita určená stejně tak pro aktivní mladé lidi, kteří chtějí žít plnohodnotným životem v místě, které jim nabízí spoustu možností, tak i pro seniory, kteří hledají klid a dobré zázemí služeb, bez kterých se neobejdou. Služby i obchody jsou dostupné MHD. Jen do centra Brna je to asi 20 minut, což by někomu mohlo připadat dost. Pokud však vlastníte automobil, není už žádné větší překážky. I v oblasti kultury se městská část Žebětín snaží pro své obyvatele dělat maximum. Pravidelně se zde pořádají kulturní akce nejen pro děti, ale i pro dospělé. K budování dobré infrastruktury přispěl rovněž i v loňském roce dostavěný bytový dům U Jana Nepomuckého, kde v přízemí vznikly i komerční prostory. V současnosti zde najdete např. květinářství, vinotéku či pekárnu. K vylepšení kvality života obyvatel v Žebětíně nepochybně pomohly i parkové úpravy, ke kterým došlo v celé lokalitě.
Všechny výše uvedené klady lokality se staly hlavním lákadlem pro mnoho nových obyvatel, ale rovněž i pro developery, kteří staví nové projekty díky této zvýšené poptávce po bydlení zde. Nedávno bylo např. dokončeno bydlení v bytových domech v ulicích nad místním hřbitovem, včetně parkových úprav. Jen za poslední rok byly dokončené nové výstavby prakticky ve všech částech Žebětína. Podle oficiálních informací zde v roce 2012 žilo 3 535 obyvatel. Nejpočetnější skupinou jsou přitom mladší ročníky. Situace na trhu s pozemky kopíruje situaci v celé České republice. Pozemky na prodej s charakterem parcel pro výstavbu RD tu téměř nejsou, a proto jsou považovány za nedostatkové zboží. Obchoduje se zde nejvíce s pozemky označenými jako orná půda. Toto ovšem rozhodně není konečný stav. Čeká se na nový územní plán. Městská část nemá ve vlastnictví žádné obecní byty.
V současné době probíhá výstavba v rámci městské části Žebětín např. v ulici Maršíkova. S koupí nemovitosti vám pomohou místní realitní kanceláře.
Názory realitních odborníků čtěte zde:
Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+