Co je to smlouva o smlouvě budoucí kupní?

06.06.2013 /

Předmětem takové smlouvy je dohoda stran, že v budoucnu, za splnění určitých podmínek, obvykle za splnění podmínky zřízení zástavního práva k prodávaným nemovitostem k zajištění povinnosti kupujícího splatit hypoteční úvěr a složení kupní ceny do advokátní úschovy, uzavřou kupní smlouvu, kterou prodávají prodá kupujícímu prodávané nemovitosti.

Tento smluvní typ je hojně využíván při financování koupě nemovitosti hypotečním úvěrem a je alternativou ke kupní smlouvě s odkládací podmínkou. Nevýhodou tohoto řešení oproti kupní smlouvě s odkládací podmínkou je, že se smluvní strany musí dostavit k advokátovi k podpisu smluv opakovaně.

Štítky:

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+