Tři praktické vychytávky s puncem kvalitního designu

15.01.2018 /

Technologie jdou ruku v ruce s kvalitním designem. O tom svědčí mnoho vychytávek, které designéři navrhují a které stále častěji zajímají i nás zákazníky. Víte, že existuje např. pračka, která vypere bílé i černé prádlo dohromady, aniž by se cokoli s jedním z nich stalo?

Víme, že nápady designérů mohou být poměrně bláznivé a v praxi mnohdy nevyužitelné. Přesto se mezi nimi najdou i takové, které v sobě snoubí nejen krásu kvalitního designu, ale i praktické využití. Vybrali jsme ty, které nás zaujaly.

Pračka se dvěma bubny

Již v úvodu jsme zmiňovali speciální pračku, která dokáže vyprat černé a bílé prádlo společně. Dokáže to pračka s dvojitým bubnem. Dokáže uspořit vodu, energii i spoustu nervů. Jak víme, praní bílého prádla s černým zároveň může dopadnout katastrofou. “Dual Wash” přináší příjemné řešení díky dvěma samostatným bubnům. Ten menší je umístěn do většího. Zajišťuje snížení spotřeby elektřiny díky tomu, že s pomocí jednoho pracího cyklu v podstatě vyperete prádlo, které by jinak potřebovalo prací cykly dva. Tedy dvojnásobné množství energie. Zbarvení prádla přitom nehrozí.

Indukční deska do malých kuchyní

Vaření na indukci se stále častěji zabydluje v našich kuchyních. A aby ne, je to mnohem úspornější a navíc zábavné. Co když ale nemáte v kuchyni dostatek místa pro celý sporák nebo varnou desku? Zajímavým nápadem, který významně řeší nedostatek prostoru pro vaření, je sklopná indukční plotýnka s vestavěnou digestoří, která nezabere žádné místo na pracovní desce. Je ideální nejen do kuchyní, kde se méně často vaří, nebo třeba do malých studentských pronájmů. Po použití se jednoduše sklopí a nikde nepřekáží.

Prkénko a pánev v jednom

Dalším zajímavým designérským počinem, který jsme našli, je prkénko, které se v mžiku promění v praktickou pánev. Pánev, která mění sama tvar. Jak je to možné? Na úplném začátku je rovné prkénko, na kterém si pokrm pohodlně připravíte. To je vyrobené ze speciální slitiny s paměťovým efektem. Když toto prkénko dáte na sporák, okraje se ohnou. Stane se z něj praktická pánev, na které ihned uvaříte, co jste si připravili. Když pokrm dovaříte a pánev zchladne, opět se vrátí do původního tvaru a stane se z ní opět prkénko, které ve vaší skříni zabere minimum místa. Skvělá vychytávka, co myslíte?

Zdroj foto: yankodesign.com

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+