Koupelnové trendy pro rok 2018

14.03.2018 /

Zvláště na začátku roku jsou trendy v interiérech poměrně žhavým tématem. Neřeší ho jen designéři a výrobci, ale také sami zákazníci. Chystáte se osvěžit svou starou koupelnu nebo zařídit novou? Dáme vám pár žhavých tipů.

Koupelna je důležitá! Slouží k relaxaci

Dávno jsou doby, kdy koupelna sloužila pouze k vykonání našich nejnutnějších potřeb. Dnes se stala místem, kde můžete trávit, kolik času potřebujete. Právě k vaší relaxaci. Můžete si zde užít trochu klidu, odpočinout si od každodenních starostí. Neměla by být tedy pouze funkční, ale měli byste se v ní cítit co nejlépe. Právě relaxace je přece nutná k tomu, abyste svěží druhý den šli zase ráno do práce. A tak zařízení koupelny není méně podstatné než třeba kuchyně nebo obývacího pokoje.

Šílenosti se nenosí

Jestli si říkáte, s čím šíleným zase asi interiéroví designéři přijdou, mýlíte se. Tentokrát se nic takového nekoná. Nemusíte mít obavy z křiklavých výrazných barev. Na výsluní zůstává přírodní barva a zemité tóny (hnědá, béžová). Do moderních interiérů se skvěle hodí šedá. Té rozhodně neodzvonilo. Své ustálené místo mají i bílá a černá. Co se obkladů týče – mezi oblíbenými zůstávají i imitace dřeva, kámen či mramor. Tyto přírodní materiály můžete využít i při volbě koupelnového nábytku, vybavení a doplňků.

Mozaika ještě neřekla poslední slovo

Podobně jako šedá barva, ani mozaika se ještě u designérů ani zákazníků neokoukala. Objevila se sice v loňských trendech, ale zůstává i letos. Dokáže oživit a pozvednout nejen velké a luxusní interiéry, ale i malé prostory. Vždy záleží při zařizování jen na vás, co se vám líbí a v čem se cítíte nejlépe. Dokonce je úplně jedno, zda ji použijete na stěnu nebo třeba na podlahu místo obvyklých dlaždic. Povoleno je vše – směle můžete zkombinovat i obojí. Co byste však měli vědět je, že už nemusíte nutně vybírat jen z čtverhranných či obdélníkových tvarů. Na trhu je už i šestihranný tvar ve tvaru včelí plástve. Určitě zajímavé oživení.

Kombinujte a hrajte si

Žádný styl nemá přednost před druhým, zvláště když se jedná o váš intimní prostor, jako je koupelna. Zařiďte si ji podle svého, co vám nejlépe vyhovuje. I tak budete trendoví. Neboť právě zajímavé kombinace mají ve světě designu v posledních letech zelenou. Pokud se budete při zařizování řídit svým vlastním pocitem a srdcem, bude úžasný výsledek zaručen. A jestli vám někdo interiér zhodnotí negativně, mávněte nad tím rukou. V té koupelně budete relaxovat především vy. A to je podstatné.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+