Olomouc: Veškeré služby na dosah!

14.07.2013 /

Bydlení v Olomouci je velmi příjemné z důvodu dostupnosti veškerých služeb, možností pracovních příležitostí, historie, ale i kulturního a sportovního vyžití. I já jsem se v minulosti coby student Univerzity Palackého rozhodl po škole v Olomouci zůstat.    

Důvodem byla rozumná velikost města, genius loci Olomouce, krásné centrum a jeho okolí a příroda hned za městem. Nevýhodu vidím vzhledem k jiným menším městům ve vyšších cenách bydlení. To je však kompenzováno výše uvedenými výhodami. Když zde žijete a rozhlédnete se, co se to za poslední rok udělalo, tak je toho opravdu mnoho. Zrekonstruovalo se Dolní náměstí, socialistický Prior v centru Olomouce, nedaleko Dolního náměstí se dostavuje obchodní centrum Šantovka, v realizaci je několik developerských projektů bytové i rodinné výstavby, dobrým směrem se vyvíjí i výstavba cyklostezek, opravilo se olomoucké koupaliště…
Co se týče prodeje bytů a RD, tak je zde v Olomouci situace dobrá. O bydlení je stále velký zájem a vzhledem k dostupnosti hypoték, poklesu jejich sazeb i poklesu cen nabízených nemovitostí je dostatek kupujících, kterým zprostředkováváme pořízení bydlení. Ceny pozemků pro výstavbu  v Olomouci odpovídají krajskému městu. V centru se pohybují ceny kolem 10-15 tis. Kč/m2, zasíťované pozemky v obcích v okolí Olomouce a velmi dobrých lukrativních lokalitách kolem 1500-2000 Kč/m2 a v obcích dál od Olomouce kolem 1000 Kč/m2. Jako investice je v nejen současné době výhodná koupě zemědělské nebo lesní půdy. Ceny jsou pořád vzhledem k okolním státům v Evropě na velmi nízké úrovni a půdy je omezené a konečné množství.

Stejně jako v celé republice i tady se díky stárnutí obyvatelstva věkový průměr zvyšuje. Ale vzhledem k tomu, že Olomouc je univerzitní město a část studentů zde po škole zůstává, tak to s věkovým průměrem není tak špatné oproti jiným městům. Naše realitní kancelář již 16 rokem nabízí své komplexní služby v oblasti realit. Jsme čistě regionální kancelář, která se výhradně zaměřuje na střední Moravu. Tuto lokalitu známe nejlépe, dokážeme proto nejlépe poradit našim klientům ve všem, co se týká prodeje či koupě nemovitostí.
Dá se říci, že se každá pátá rodina v Olomouci nějakým způsobem s naší kanceláří PATRIOT reality, spol. s r.o., dostala do kontaktu. Buď jsme pro ně zprostředkovali prodej, koupi, pronájem, anebo jim pomohli alespoň radou.

Jan Navrátil
ředitel společnosti

PATRIOT reality, spol. s r.o.
Horní náměstí 4
772 00  Olomouc
Tel.: +420 585 234 171
GSM: +420 603 435 153

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+