Olomouc: Pozemků ke koupi je dostatek!

14.07.2013 /

Jak jsme již nejednou zmínili – statutární město Olomouc i Krajský úřad aktivně přistupují k celkovému rozvoji města i jeho okolí. To vše z města činí lákavou lokalitu k bydlení. Zároveň se tato skutečnost odráží v cenách nemovitostí. V oblasti prodeje pozemků nastaly výrazné změny. Je to důvod ke koupi?

 

Proč bydlet v Olomouci? Důvod je jednoduchý. Za poslední roky zde došlo k několika významným realizacím. Patří k nim bezesporu zprovoznění jihozápadní části dálničního obchvatu města, což vylepšilo dosavadní dobrou dopravní obslužnost města. Byly realizovány rozsáhlé protipovodňové stavby a úpravy koryta řeky Moravy. Renovací prošlo Horní náměstí a některé historické památky. Rozšíření se dočkala i místní vyhlášená zoologická zahrada na Sv. Kopečku, dokončena byla taktéž renovace fotbalového stadionu apod. Město zároveň podporuje výstavbu menších volnočasových sportovišť i výstavbu jezdeckého a baseballového areálu na Lazcích. Dobrou zprávou pro milovníky kulturního života je i úspěšně dokončená rekonstrukce Moravského divadla. V současné době se dokončují práce na opravě Dolního náměstí a byly zahájeny práce na nové části tramvajové trati, která propojí centrum s městskou částí Nové Sady. Opomenout bychom neměli ani probíhající výstavbu nákupního centra Šantovka, které přispěje k novému obchodnímu, odpočinkovému a kulturnímu komfortu města Olomouce.

 

Realitní trh je zde poměrně čilý. Sledujeme trend, který je patrný i v jiných částech republiky, a tím je zpětná migrace obyvatel do centra větších měst. Sháňka je tedy i po nemovitostech v takovýchto lokalitách, ke kterým Olomouc rozhodně patří. Lidé patrně nechtějí trávit čas dojížděním do práce na kroužky apod. Co se týče pozemků, pak podle realitních odborníků je v okolních obcích Olomouce pozemků dostatek. Zájemci o pozemky si tedy určitě vyberou. Pro nadbytek pozemků dokonce pozorujeme skutečnost, že v některých okolních lokalitách ceny stavebních parcel klesají. Pro ty, co by chtěli kupovat pozemek jako dlouhodobou investici, doporučují realitní odborníci poohlédnout se přímo ve městě, nebo v těch nejžádanějších okolních obcích, kde volných pozemků není nadbytek. Nabídku nemovitostí v Olomouci najdete zde.

 

Město Olomouc táhne nejen své obyvatele, ale i návštěvníky na svoje významné historické památky. Ty okouzlují při pěších procházkách svou jedinečnou atmosférou.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+