Chcete zvýšit hodnotu své nemovitosti? Pomůžeme vám!

09.04.2018 /

Přemýšlíte o změně v domě či bytě, která by jej zhodnotila do budoucna? Je jedno, zda se chystáte dům v brzké době prodat nebo třeba až někdy. Tyhle změny určitě budou pro dobro věci i z hlediska hodnoty bydlení.

Úložné prostory

Schválně se zamyslete, co trápí majitele nových bytů, ale i těch starých. Jsou to právě úložné prostory. Máte jich doma dost? Pokud ne, určitě se vyplatí i do budoucna jich přidat vícero. Přinese to užitek nejen vaší rodině, ale uvítají to i případní kupci. Nejde jen o zabudované skříně, ale třeba i spíž nebo komora.

Pokud tyto prostory máte, ale neslouží svému účelu, pak se zamyslete. Je možné je trochu oprášit (vymalovat) a přidat nebo umístit do nich police. Ty mohou být i úplně jednoduché. Získáte prostor k uskladnění potravin a dalších nezbytností, které rádi využíváte. Do komory se ovšem nedoporučuje dávat oblečení. V těchto místnostech bývá většinou větší vlhko a záměrně nemají ani topení, aby se v nich daly skladovat právě potraviny.

Udělejte z koupelny skvost

I když se o vaši koupelnu staráte svědomitě, jistě nám dáte za pravdu, že zašlé spáry, odlupující se omítka, stará výmalba nebo odchlipující se silikon celkový vzhled koupelny nepříjemně naruší.

I když se to zdá nemožné, většinu špinavých nešvarů lze vyřešit úklidem s pomocí přírodních prostředků, jako je obyčejný ocet nebo citronová šťáva a sůl. Úklid prospěje každé místnosti. Na koupelnu se ovšem hledí při prodeji dvojnásob.

Vpusťte do domu umělecké předměty

Tohle se mnohým z nás zdá být přílišný luxus. Ale umělecké předměty rozhodně zvýší cenu vaší nemovitosti. Navíc se nemusíte bát o nějaké přemrštěné částky. V aukci lze najít doslova skvost za pár stovek korun, maximálně několik tisícovek. Rada pro úplné začátečníky: zajímejte se o autora díla, kde své kousky vystavoval, kolik výstav měl a kde studoval. Za pár let můžete navíc mnohá díla prodat za opravdu vysokou cenu.

Máte doma půdu? Využijte ji!

Všichni dobře víme, že co se uloží na půdu, už o tom ani nevíme. Tak půdy bývají zanesené nepotřebnými věcmi. V první řadě byste ji měli vyklidit. Nejenže zjistíte, co všechno doma máte a co skutečně potřebujete, ale zároveň zjistíte, v jakém stavu se půda nachází. Pak se můžete pustit i do jejích úprav. Zbytečnosti klidně prodejte přes internet nebo různé aplikace. Pak se věnujte opravám. Zjistíte, zda je v dobrém stavu střecha i trámy nebo zda by zde nemohl třeba vzniknout další obytný prostor.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+