Krnov, „Město stromů“ a mnoha možností

04.08.2013 /

Město Krnov leží na soutoku řeky Opavy s Opavicí, v podhůří Nízkého Jeseníku v okrese Bruntál. Krnovsko jako takové má charakter průmyslově-zemědělské oblasti.

Někdo možná pamatuje na události z roku 1997, kdy město Krnov výrazně zasáhla povodňová vlna. Jinak se v posledních dvou desetiletích Krnov neustále mění z města průmyslového na město zelené. Obnovy se dočkala většina staveb v Krnově a stejné úsilí je vynakládáno při renovaci a obnově místní zeleně. Město Krnov se zaměřilo nejen na historické parky, ale rovněž i na zcela nové lokality vzniklé uprostřed města i v příměstských lokalitách. Právě naplňování cílů zaměřených na vytváření atmosféry města Krnova příjemného na pohled a rovněž příznivého a vlídného pro život, přineslo Krnovu prestižní titul Město stromů 2008/2009. Výraznou dominantu města Krnov tvoří poutní vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou. Podle dat z našeho realitního serveru www.realcity.cz se v Krnově dá pořídit starší byt 2+1 již okolo půl milionu korun. Pronájmy středně velkých bytů zde seženete (dle stejného zdroje) mezi pěti a sedmi tisíci korunami. Více info na www.realcity.cz.

Ačkoli ve městě Krnov převládá počet starousedlíků, zábavy pro mladé lidi se tu najde také mnoho. O kulturní zážitky se stará např. městské divadlo, kino Mír či Kofola music club a další. Stejně tak mladé rodiny s dětmi ocení místní koupaliště, bazén, ledovou plochu, kde se dá bruslit, a další lákavá místa vybízející k volnočasovým aktivitám. Za zmínku stojí i celá řada cyklistických tras či lehkoatletický stadion. Krnov zkrátka nabídne kvalitní bydlení uprostřed zeleně s využitím potenciálu celého okolí, který tkví právě v přírodě. Pro život zde nemusíte být nutně vlastníkem řidičského oprávnění, jak by se na první pohled mohlo zdát. Krnov má poměrně dobře vybudovanou dopravní obslužnost. Městskou hromadnou dopravu v Krnově zajišťuje sedm autobusových linek. Krnovem prochází rovněž železniční trať spojující Opavu s Olomoucí. Jižně od centra města se nachází veřejné vnitrostátní Letiště Krnov, které je vybaveno travnatou přistávací dráhou a sídlí na něm Aeroklub Krnov. Turistům i návštěvníkům slouží místní informační centrum. Na dobré úrovni je v Krnově i místní školství. Krnov má ve svém majetku podle oficiálních zpráv 88 budov, které slouží pro potřeby školství. Jsou to kromě mateřských a základních škol také školní jídelny, tělocvičny a různé související objekty jako třeba výměníkové stanice. Je tu zkrátka vše, co lidé vyhledávají v rámci moderního způsobu života.

Tip realitního specialisty Pavla Varmuse z RK City

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+