Vůně nejen na WC. Vyrobte si vlastní difuzér!

02.07.2018 /

Pokud pravidelně používáte na toaletách vůně do interiéru, dobře víte, že se nejedná o levnou záležitost. Nabízíme vám variantu, jak si vyrobit domácí difuzér rychle a levně.

Toaleta a koupelna bývá nejfrekventovanějším místem v domácnosti a neunikne ani zvídavým pohledům návštěv. Dobře víte, že jestli něco dokáže zkazit dojem z upraveného bydlení, je to právě zápach z toalety. Gelové kuličky, svíčky, spreje, papírová vonítka – všechno stojí peníze a ne vždy jsme spokojeni. V poslední době se stal velkým hitem difuzér. Jde o sklenku, ze které trčí tenká dřívka, po nichž jde do prostoru vůně. A přesně takový si můžete vyrobit sami společně s námi.

Neplaťte zbytečně!

Váháte-li, zda difuzér je řešením, které funguje, říkáme ano. Funguje to! Má ale jednu velkou nevýhodu. Když si ho pořídíte v obchodě, zaplatíte za něj nemálo peněz. To je důvod, proč vám dnes přinášíme domácí recept, díky kterému ušetříte.

Co budete potřebovat?

  • vyšší lahvičku
  • čistý líh
  • mandlový nebo dětský olej
  • bambusové, ratanové nebo rákosové tyčinky
  • esenciální oleje dle libosti (doporučujeme levandulový, grapefruitový, pomerančový apod.)

Postup:

Lahvičku nejprve naplňte lihem a olejem v poměru 2:3. Do této směsi přidejte například 15 kapek levandulového oleje a 25 kapek grapefruitového oleje. Můžete si však vybrat svou vlastní kombinaci vůní nebo dát jen jednu základní. Směs opatrně protřepejte. Nyní stačí jen vložit do lahvičky vybrané bambusové nebo ratanové tyčinky. Dejte ale pozor, volba správného materiálu je v tomto případě velmi důležitá, protože každé dřevo jinak saje.

Klasické špejle nejsou vhodné!

Jistě vás napadlo použít klasické špejle. Ty jsou ale většinou z dubového nebo lipového dřeva, a proto jsou v tomto případě nevhodné. Je totiž potřeba, aby tyčinky obsahovaly průduchy (dírky), kterými vůni nasají do sebe a následně ji uvolňují po místnosti.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+