Sedm nesporných výhod venkovních žaluzií

06.08.2018 /

1. Účinná obrana proti slunečnímu záření

Venkovní žaluzie a rolety zastaví sluneční paprsky ještě předtím, než se okenní tabule stihnou zahřát. Díky tomu ovlivňují vnitřní tepelné klima mnohem účinněji než stínící technika umístěná v interiéru. Ušetříte tak za klimatizaci a hlavně – v letních měsících se budete uvnitř domu cítit opravdu příjemně.

2. Dodají budově moderní vzhled

Typů stínění je nepřeberné množství. My jsme se dnes rozhodli zaměřit na venkovní žaluzie a jejich výhody. Patří mezi oblíbené varianty venkovního stínění. Můžete je vidět na domech čím dál častěji. A není divu. Vypadají velice moderně a dokážou dodat domu styl. Velmi často se používají v případě francouzských oken a velkých skleněných ploch.

3. Pohodlné nastavení

Krom stínění mají výhodu v tom, že si lamely můžete pohodlně nastavit přesně do takové polohy, jakou potřebujete. Během dne tak snadno lze regulovat intenzitu světla v místnosti. Ovládání je různé, kliky, šňůry nebo elektropohon. Záleží, co si vyberete a za co jste ochotni zaplatit. U elektropohonu je výhoda, že jej lze zapojit do centrálního systému. K motorové variantě můžete připojit řadu moderních prvků, jako je dálkové ovládání, časový spínač, větrné či sluneční čidlo a další.

4. Chrání vaše soukromí a šetří peníze

Jde o osvědčenou klasiku, která vás nezklame. Kromě toho, že ochrání vaše soukromí, zajistí i příjemné klima jak v létě, tak i v zimě. V těchto obdobích dokážou spolehlivě zabránit tepelným únikům. Lze tedy s nimi ušetřit nemalé výdaje za vytápění.

5. Regulují hluk

V zataženém stavu rovněž regulují venkovní hluk. To oceníte v případě, kdy se váš dům nachází v blízkosti frekventované silnice.

6. Chrání okna

Kromě výše uvedeného také venkovní žaluzie přispívají ke zvýšení ochrany oken před povětrnostními vlivy. Dobře se ví, že fungují jako účinný bezpečnostní prvek.

7. Nemusí bránit výhledu ven

Možná vás ale trápí otázka, jak nepřicházet o výhled ven. Nemusíte. Na trhu jsou tzv. screenové rolety, které dokážou dodat budovám naprosto unikátní vzhled. Jsou vyrobené ze speciální technické tkaniny, která je odolná vůči povětrnostním vlivům a spolehlivě poskytuje ochranu před slunečním zářením i průnikem tepla. Jejich hlavní předností je právě částečná světelná propustnost, což znamená, že zajišťují stínění okna bez ztráty výhledu do zahrady nebo exteriéru. Zároveň však ztěžují pohled zvenčí do interiéru a zachovávají tak dostatečné soukromí. Pořídíte-li si speciální variantu, mohou sloužit i jako síť proti hmyzu. Na výběr je opět celá řada dekorů i ovládání.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+