For Arch 2018. Připravte se! Přijde průmyslová revoluce?

12.09.2018 /

O tom, že technologie jdou kupředu a čeká nás doslova revoluce v rámci digitalizace, svědčí i připravovaný další ročník stavebního veletrhu FOR ARCH 2018, který se uskuteční ve dnech 18.–22. září se v PVA EXPO PRAHA. Co nabídne návštěvníkům 29. ročník veletrhu?

Digitální – průmyslová revoluce hýbe světem

Je to tak a Česko rozhodně není výjimkou. Základní myšlenky o čtvrté revoluci pocházejí už z roku 2011 a odhadují, že inteligentní systémy převezmou činnosti, které dosud vykonávali lidé. Virtuální realita stejně jako rozšířená realita, která překrývá virtuální a skutečné prostředí, mohou ušetřit velkou část nákladů na výstavbu. Ptáte se jak? I tyto odpovědi najdou návštěvníci na veletrhu FOR ARCH 2018.

Úspora času při procesu plánování a výstavby

V rámci využití zmíněných technologií lze, jak jsme naznačili výše, výrazně zkrátit celý proces plánování a výstavby. A nejen to, technologie mohou rovněž zkvalitnit a zefektivnit správu budov. Hned první den veletrhu, v úterý 18. září, zahájí TECHNOLOGICKÉ FÓRUM. Speciální debaty na téma investice a technologie se zúčastní i čeští politici. Zajímá vás, jak a kam pokročila činnost vlády, která již vytvořila dokument Průmysl 4.0 a vytyčila základní směry, kudy se ubírat? Nebo jak 4.0 změní český trh a jak reálný je nárůst produktivity výroby o třetinu? Právě na tyto otázky dá FOR ARCH nejen odborníkům ze stavebnictví odpověď.

„Éra digitální průmyslové revoluce se blíží a otázka udržení a posílení konkurenceschopnosti naší země je stále aktuálnější. Proto je digitalizace stavebnictví hlavním tématem letošního veletrhu FOR ARCH. Budeme se snažit zodpovědět všechny související otázky, představit trendy a vize, které s tímto blížícím se třeskem souvisejí,“ informoval média i veřejnost ředitel veletrhu Matěj Chvojka.

Středeční Cesta za komfortem

To je další téma, které se na veletrhu letos otevře. A to ve středu 19. září, která bude patřit oblasti Wellness & SPA. Oblast odpočinku a krásy poznají návštěvníci tak trochu z jiného úhlu pohledu. Protože zatímco showroomy a časopisy o životním stylu se často soustředí na výsledný efekt, FOR ARCH nabídne informace především pro provozovatele zařízení a návaznost na stavbu. Protože jen řešení dokonalé v detailu a spolehlivě fungující může naplnit podstatu wellness, tedy cítit se dobře – být v pohodě. Přímo pro provozovatele bude ve středu dopoledne připravena konference od Asociace bazénů a saun ČR na téma modernizace a zatraktivnění plaveckých areálů. Odpoledne bude patřit tématu hotelového wellness.

Chytrá a bezpečná domácnost

Ta přijde na řadu ve čtvrtek 20. září. Návštěvníci se přesvědčí na vlastní oči, že dnes není problém mít domov pod kontrolou kdykoliv a odkudkoliv, stejně jako si připomenou, jak si ještě více zjednodušit život. Pochopí, kdy doopravdy produkty, které myslí a konají za nás, skutečně ušetří domácnosti peníze, čas a energii.

Nové trendy a mnoho dalšího

Pokud se na FOR ARCH chystáte, můžete se těšit i na bohatý doprovodný program. Např. se dozvíte, jaké jsou nové trendy v oblasti inteligentních domů. Přesvědčíte se, že ovládat, monitorovat a automatizovat lze všechny technologie v domě, a to od osvětlení přes vytápění, stínění, klimatizace až po zabezpečení. Například svítidla se dají naprogramovat tak, aby v průběhu dne poskytovala různou intenzitu světla i různou teplotu bílé barvy – což je další téma čtvrtečního doprovodného programu.

Sobota 22. září – Den stavby

Sobotní návštěvníky potěší řada přednášek o nových stavebních materiálech. Ty doplní opět bohatý doprovodný program, tentokrát na téma dřevostavby. Od úterního zahájení až do pátku bude na veletrhu probíhat oblíbená Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO s novými obory, kdy se se soutěžními úkoly poperou ti nejlepší z republiky. Organizátoři se rozhodli letos návštěvníkům blíže představit řemesla. Nebude nouze ani o poučení a zábavu určené pro neomezený počet hráčů ve věku 0–99 let.

Zdroj: Forarch.cz

Nadšencům oboru vytápění doporučujeme navštívit FOR ARCH v pátek 21. září. Tento den bude Dnem vytápění. Řešit se budou pokračující Kotlíkové dotace, přísnější požadavky na úspory energií nebo také jak správně skloubit vytápění a větrání.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+