Soubor polyfunkčních staveb a řadových domů v Plzni-Černicích

15.09.2013 /

PŘÍJEMNÁ LOKALITA K BYDLENÍ: PLZEŇ-ČERNICE

Černice se nacházejí v jižní části Plzně, cca 6 km od centra. Nejstarší psané zmínky o nich jsou již z 15. století, což znamená, že je to určitě místo s tradicí. V současné době jsou samostatným městským obvodem a patří mezi nejvyhledávanější místa pro bydlení v rámci celé Plzně. Pro rozhodnutí bydlet v této části našeho města hovoří tyto důvody: bydlení ve městě a přitom s přírodou „za zády“, spojení MHD, obchodní centrum v blízkosti, základní občanská vybavenost, možnost společenského vyžití, napojení na dálnici aj.

PLZEŇ-Černice = skvělá příležitost k bydlení a podnikání

Výstavba realizovaná společností IKO stavby s.r.o. v lokalitě Černice je rozdělena do několika etap. Etapa – K PLZENCI 2 – je dokončena – bytové domy jsou již plně funkční a zabydlené. Na konci další etapy – K PLZENCI 3 – by měl vzniknout tzv. „Soubor polyfunkčních staveb“, kde jeden celek tvoří bytový dům 4A a objekt pro administrativu a služby 4B, který v přízemí určitě občany potěší kavárnou s předzahrádkou (tyto dva objekty jsou před dokončením), a dále navazující zdravotní středisko (privátní lékařské zařízení), které je již od 1. 9. 2013 v provozu. Se střediskem bude z druhé strany sousedit mateřská škola (dokončení se plánuje na 08/2014). Další součástí souboru jsou polyfunkční objekty 1, 2, 3 a 5, uzavírající lokalitu po obvodu z východní a severní strany. U domů 1, 2 a 3 se jedná o 5podlažní objekty, kde v 1. PP je zajištěno parkování, v 1. NP budou plochy pro obchody a administrativu a horní podlaží jsou určena pro bydlení. Byty jsou orientovány na západ a na jih, tzn. do klidné části vnitrobloku. Koncem r. 2013 bude zahájena výstavba objektů 2 a 3. Polyfunkční objekt č. 5 tvoří dominantu mezi objekty 1 – 3. Bude též 5podlažní, kde v 1. PP bude parkoviště a všechna nadzemní podlaží jsou určena pro administrativu, popř. obchod. Celkem se jedná o plochu 1 389 m2 a vzhledem k návaznosti na dostupnost MHD a umístění u sjezdu z dálnice D5, je poloha tohoto objektu velice zajímavá. Zahájení výstavby je plánováno na konec r. 2014. V rámci poslední etapy – K PLZENCI 4, kterou bude společnost IKO stavby s.r.o. v této lokalitě realizovat, se začne v říjnu 2013 budovat celkem 10 řadových rodinných domů, které jsou svými obytnými místnostmi a zahradami orientovány na západ ke stávající zástavbě Černic. Na východním území je navržen Seniorský dům, který kompozičně navazuje na stávající bytové domy a tvoří dokončení osy zástavby. Doufáme, že plány IKO stavby s.r.o. s lokalitou v Plzni-Černicích zaujmou a že budou přínosem pro ty, kteří v ní naleznou svůj nový domov, popř. svoje pracoviště.

O SPOLEČNOSTI IKO

Od svého založení v r. 1991 se společnost IKO zaměřuje na dodávky staveb jako vyšší dodavatel stavby. Kromě toho je pro investory schopna zajistit projektovou dokumentaci staveb i inženýrskou činnost spojenou s vydáním stavebního povolení a kolaudačního souhlasu. Vybavenost společnosti je na dostatečné úrovni pro provádění rozsáhlých a velmi náročných staveb, ať už se jedná o novostavby, nebo rekonstrukce. Od r. 2001 zahájila společnost také developerskou činnost na úseku výstavby nových obytných zón vznikajících tzv. na „zelené louce“ (bytové domy, řadové domy i samostatně stojící rodinné domy) a v návaznosti na ni provozuje také vlastní realitní činnost, kterou si zajišťuje prodej vybudovaných bytů a rodinných domů.

KONTAKT
IKO stavby s.r.o.
Koterovská 177, 326 00  Plzeň
tel.: 377 483 111, fax:  377 483 130

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+