Realitní kancelář Agil: Při prodeji důvěřujte profesionálům!

20.12.2018 /

Prodej nemovitostí se v posledních letech díky situaci na realitním trhu poněkud ztížil. Pro úspěšný obchod je víc než důležité využít služby realitních kanceláří. Jaké problémy při prodeji mohou nastat a jak v takovém případě postupovat, jsme se ptali Martina Pešáka, majitele realitní kanceláře RK Agil.

Co je důležité k úspěšnému uzavření obchodu?

Současné ceny nemovitostí výrazně poznamenal převis poptávky nad nabídkou. Proto je důležité na začátku stanovit reálnou tržní cenu. V poslední době narážíme na poměrně velkou skupinu klientů, kteří mají zájem prodat, ale jsou z hlediska cen velmi nepřizpůsobiví. Stanovení nereálné ceny může obchod velmi zkomplikovat a mnohdy úplně zhatit.

Jak v takových případech postupujete?

Jako odborníci, kteří působí na trhu již 20 let, máme aktualizovaný přehled o tom, jaké jsou reálné ceny v daných lokalitách, jaká je kupní síla a jakým směrem se ubírá trh. Klientům se samozřejmě snažíme profesionálně poradit. Je důležité, aby si uvědomili, že jsme na jejich straně a máme zájem prodat nemovitost za co nejvyšší cenu.

Potýkáte se i s dalšími problémy?

Bohužel ano. Řada nemovitostí není reálně připravena k prodeji. Hovořím o tom, že ani sami majitelé tento fakt netuší. Jde o nezkolaudované garáže, nezapsané pozemky či zahrady, problémy bývají i s právní stránkou, exekucemi nebo zástavami. Tyto věci je třeba dát nejprve do pořádku, a pak přistoupit k prodeji. Setkáváme se i s případy, že lidé prodávají nemovitost ve stavu, v jakém v ní žili. Jako odborníci víme, jak ji upravit, aby byla dobře a rychle prodejná, například pomocí homestagingu. I v tomto směru klientům radíme.

Co byste v těchto případech poradil?

Každý problém je třeba řešit ihned. Bez pomoci odborníků se klient jen těžko orientuje. Proto by se měli obrátit na realitní kancelář, která umí tyto případy řešit. O kvalitě mluví praxe. Jsem rád, že naše společnost má skoro 20 let stejného právníka i finančního experta, a proto můžeme nabídnout klientům nejkvalitnější servis.

Martin Pešák
jednatel společnosti

RK Agil
Koliště 55
Brno 602 00
tel.: +420 545 215 188
+420 545 215 184
m.: +420 736 646 769
mpesak@rkagil.cz
www.rkagil.cz

O nás

Jsme realitní společnost působící v Brně a jeho okolí již od roku 1998. Naši makléři mají dlouholetou úspěšnou praxi a snažíme se naše služby udržet na vysoké úrovni. Klademe velký důraz na osobní přístup k našim klientům a na komplexnost našich nabízených služeb. Zprostředkováváme prodej i pronájem všech typů nemovitostí. Nabízíme vypracování cenových odhadů z důvodu prodeje i dědictví. Díky mnohaleté spolupráci s osvědčenými právníky realizujeme bezpečné a právně jisté obchody. Zajišťujeme tedy veškeré právní služby, dokumenty a smlouvy v oblasti nemovitostí. Součástí naší práce je i poradenský servis v oblasti financování, hypoték a půjček. Pro naše klienty aktivně vyhledáváme konkrétní nemovitosti a případně zajišťujeme jejich správu. Inzerujeme na předních realitních portálech a v kvalitních tištěných médiích. Oceněním naší práce jsou spokojení klienti, kteří se k nám opakovaně vracejí.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+