Obřany: Oblíbená lokalita všemi generacemi

29.09.2013 /

Městská část Obřany se nachází se svou rozlohou 936 ha již na úplném okraji Brna. Díky své poloze nabízí prostor pro bydlení především milovníkům klidu a přírody. Patří k jedněm z menších městských částí.     

I když se Obřany nachází na samém okraji Brna, dostupnost městské části je stále velmi dobrá, ať už tramvají, autobusem nebo autem. Vede tudy rovněž hlavní tah na Bílovice a Babice nad Svitavou, tedy směr, který velmi láká k výletům do přírody. Toto je bezesporu jednou z velkých předností bydlení v Obřanech. Místní obyvatele rozhodně potěší také občanská vybavenost a slušná infrastruktura.  Najdete zde školu, školku, poštu, obchody a služby i dostatek možností pro sportovní vyžití.

Lokalita zahrnuje jak rodinnou, tak bytovou zástavbu. Výhodou je z jistého úhlu pohledu také absence velkých panelových sídlišť. Část Obřany si v tomto ohledu stále zachovává svůj ráz klidné obce převážně s rodinnými domky. V poslední době zde vzniká díky poptávce i nová výstavba, ať už cihlových bytů či domů. Jedná se však většinou o menší projekty. Tyto nabízejí možnost bydlení pro nové mladé rodiny.

Obřany jsou pro svůj charakter vyhledávanou lokalitou, nicméně bytů i domů na prodej je zde pomálu a ceny v porovnání s ostatními městskými částmi jistě nejsou v řádu nižších. Ceny bytů se zde odvíjejí, stejně jako v jiných lokalitách, od velikosti, podlaží, místa a stavu budovy, najdeme jak levnější starší byty (řádově od 30 000/m2) tak úplné novostavby ve vilových domech za téměř 50 000 Kč/m2.

S pozemky je to v Obřanech podobné. Pro čisté bydlení jich v současné době není určeno mnoho a u některých z nich je jejich zastavitelnost stále otázkou přivedení inženýrských sítí. Každopádně jsou Obřany z našeho pohledu dobrou volbou a dobrým místem pro rodinný život.

Lokalita je pro naši RK zajímavá především proto, že se snažíme vyhovět požadavkům našich klientů. V poslední době pozorujeme trend bydlet ještě v hranici města Brna, využívat veškerý jeho komfort, ale mít, vzhledem k dnešní uspěchané době, i velmi blízko k relaxaci a pohodě. Takováto místa pro život se snaží někteří z našich klientů vyhledávat a my se je pro ně snažíme zajistit. Obřany jsou jednou z pěkných možností.

Další nabídky nemovitostí v Obřanech najdete zde.
Bc. Dagmar Nezvalová
realitní specialista

Realitní kancelář LIVE, s.r.o.
Dobrovského 824/50
612 00 Brno
Česká republika
Tel.:  +420 541 424 736
+420 725 492 462
Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+