Trendy pro rok 2020. Pastelově zelená a multifunkční nábytek

17.09.2019 /

Jestliže jste příznivci kvalitního bydlení a sledujete pravidelně trendové záležitosti a směry, kam se bydlení ubírá, máme pro vás dobrou zprávu. Jak je dobrým zvykem, už na přelomu léta jsou známé trendy v bydlení pro následující rok. A tak i my vám nyní zprostředkujeme ty nejzásadnější. Příští rok rozhodně neočekávejte nějaké velké výstřelky, ale spíše tlumené příjemné barvy a důraz na praktičnost a multifunkčnost.

Barva roku 2020

Začneme, jak jinak, než barvou roku, která je jedním z témat, o kterých se v souvislosti s trendy hovoří. Pro rok 2020 to bude pastelově zelená. Používat se bude nejen na výmalbách stěn, ale krásně se bude vyjímat na textiliích, doplňcích i nábytku. Vzhledem k tomu, že pastelově zelená patří ke světlým barvám, bude prostor opticky zvětšovat. Zelená je navíc barva uklidňující, navozující harmonii, spojení s přírodou a rovněž i stimulující srdeční čakru. To vše je zárukou proudění pozitivní až léčivé energie u vás doma, pokud se rozhodnete jít ve stopách současných trendů. Vaši vnitřní vyrovnanost pak odzrcadlí i vaše návštěvy.

Menší prostory jsou in

Další trendovou záležitostí jsou menší prostory, nenáročné na údržbu a vybavené vkusně a prakticky. Vše má svoje místo i opodstatnění. Každý kus nábytku má nejedno využití. Multifunkčnost se zkrátka líbí a postupně i zakořeňuje do našich příbytků, nejen do malých pronajímaných bytů. Úspora prostoru jde ruku v ruce se zvyšující se cenou nemovitostí a nedostupností bydlení pro střední třídu. Velkorysé prostory si může dovolit zkrátka jen hrstka lidí.

Multifunkční nábytek

Multifunkčnost se promítne zejména do zařizovacích předmětů a nábytku. S oblibou malých prostorů stoupá i potřeba vměstnat do nich vše, bez čeho se v moderním světě neobejdeme. To je samozřejmě velmi individuální, neboť někomu stačí „pouze” postel a skříň, jiný doma počítá třeba s pracovnou. Nábytek proto bude skladný, rozložitelný, snadno přemístitelný s nejrůznějším využitím. Stoličky místo nočního stolku, rafinované úložné prostory, variabilita prostoru – to jsou jedny z charakteristických prvků nastávající doby.

Tradiční rozdělení bytu je pasé

Další mýtus, který bude zbořen v roce 2020, bude tradiční rozdělení bytu. V moderní domácnosti nemusejí být obývací pokoj, ložnice nebo kuchyň nutně pevně rozdělené. Prim bude hrát spíše souhra jednotlivých prvků. Jednotlivé zóny budou spíše vymezovat zařizovací předměty jako takové než samotné stěny. Ke slovu tak přichází opět kuchyňské bary sloužící místo jídelního stolu a také třeba paravany, které oddělí klidovou zónu pomyslné ložnice od kuchyně či obývacího pokoje. Narůstající trend práce z domova předurčuje, že v interiérech bude vymezený prostor pro pracovní stůl nebo stolek a kancelářskou židli.

Konec sbírání a hromadění

Dalším jasným trendem bude konec skladování věcí. S malým prostorem není místo na zbytečnosti. A tak není divu, že se o slovo hlásí i vyklízení prostoru, které na druhé straně představuje jisté osvobození od minulosti a nové proudění energie v našich příbytcích.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+