Víte, co všechno znamená chytrá domácnost?

01.11.2019 /

Přemýšlíte o moderním bydlení, které následuje technologické trendy a které by vám poskytlo dostatečný komfort? Svůj domov můžete snadno ovládat a kontrolovat odkudkoliv.

Inteligentní osvětlení v interiéru i exteriéru

Dopřejte si dostatek kvalitního osvětlení, které vám v domácnosti zajistí vysoký komfort. Existují různé úrovně, jak je můžete ovládat. Na trhu najdete žárovky a svítidla, která lze ovládat přes dálkový ovladač nebo dokonce i aplikaci v telefonu. U některých si sami libovolně nastavíte v podstatě cokoliv od časovače zapnutí a vypnutí přes stmívání až po reakce na pohyb v místnosti nebo reakci na venkovní podmínky. A nemusíte se omezovat pouze na interiér. Instalujte si také chytrá vnější svítidla, například na příjezdové cestě či při pohybu na terase.

Chytré a bezpečné zásuvky zároveň

Stalo se vám už někdy, že jste odjeli na dovolenou, a pak celou cestu přemýšleli, zda jste vytáhli konvici ze zásuvky? Tento stres vám může odpadnout s chytrými zásuvkami a spínači. Pomocí aplikace je můžete ovládat na dálku, a navíc chrání proti přehřátí a vyhoření – pokud spotřebič nepracuje tak, jak má, jednoduše jej odpojí. Přes aplikaci také zjistíte stav spotřeby energie a celkový stav a výkon spotřebiče.

Automatická termoregulace

Ideální teplota je základem pro komfort v domácnosti. Chytrý termostat snadno propojíte s běžným kotlem na plyn, dřevo i tuhá paliva. Přes aplikaci můžete regulovat teplo, a to pro každou místnost zvlášť. Nastavení jednoduše přizpůsobíte i svému dennímu režimu. Zvolíte si čas ztlumení, když odcházíte z domu či bytu, a naopak zesílení před příchodem domů. Tím vám termostat pomůže se snížením nákladů za energie a zároveň funguje jako ochranný prvek, který detekuje kouř či oxid uhelnatý.

Zabezpečení celého prostoru

Domov je místo, kde se chcete cítit bezpečně za každých okolností. Ať už se nacházíte doma nebo kdekoliv jinde, můžete mít naprostou kontrolu nad svým prostorem. Nastavte si doma bezpečnostní senzory, které budou hlídat každý pohyb a snadno odliší, jestli jde o vašeho domácího mazlíčka nebo o cizí objekt. Bezpečnostní technologie můžete ovládat také v aplikaci a sledovat dění i v přímém přenosu ve svém zařízení. Pokud zrovna nejste doma, přijde vám v případě zaznamenaného pohybu upozornění.

Přehled cen

Níže najdete orientační přehled cen některých moderních řešení, abyste získali alespoň základní představu, jak se výše zmíněné technologie pohybují. Při sestavování finančního plánu dbejte také na to, zda volíte jednoúčelová řešení nebo kompletní systém.  

Chytré žárovky a svítidla Inteligentní venkovní světla Chytré detektory a senzory pohybu Chytré bezpečnostní kamery a systémy Chytré zásuvky a vypínače Inteligentní Termostaty
500 – 5 000 Kč 1 500 – 8 000 Kč 150 – 5 000 Kč 150 – 30 000 Kč 300 – 7 000 Kč 1 000 – 12 000 Kč

Líbí se vám nápad inteligentního propojení technologií s fungováním vaší domácnosti, ale nejste si jistí, jak byste to zvládli finančně? Vyřešte to do výplaty rychlou půjčkou, která vás podpoří při cestě za moderním způsobem života.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+