Trendy letošních Vánoc: Do jakých barev obléknout dekorace?

12.11.2019 /

Zdá se vám, že hovořit o Vánocích je trochu brzy? Ne tak úplně. Nové trendy už jsou známé, představil je i nedávný veletrh FOR DECOR HOME v Praze v Letňanech, a ani se nenadějete, a budou i v nedalekém nákupním centru. Vánoce v obchodech totiž začínají už v říjnu. Na to už jsme si také pomalu zvykli, i když je to trochu předčasné. Na co se tedy letos můžeme těšit?

Co zůstává a co se mění

Češi, jak víme, jsou národ tradiční, a tak o Vánocích vždy najde svůj prostor a místo klasická červená, zlatá i zelená barva, stejně jako na štědrovečerním menu se u většiny z nás asi nic moc nezmění. Přesto trendy někam směřují a ukazují nové možnosti. Třeba právě letos uděláte u vás doma změnu a budete se jimi řídit.

Doba se mění, a tak proč se neposunout i v tomto směru a ozdobám i svým domovům nedopřát nějaký ten svěží vítr.

Vánoční dekorační trendy 2019

Vánoce jsou geniální v tom, že jde o jeden z mála svátku, kdy lidé s oblibou popouštějí uzdu své kreativity a s chutí se pouští do vytváření nejrůznějších dekorací. Návodů, jak si vytvořit doma to pravé osobní kouzlo Vánoc, je tolik, co pomalu lidí na této planetě. Vytvořit tedy můžete prakticky cokoli, co zkrášlí váš domov a udělá vám radost. Pokud se přeci jen chcete držet nějaké linie, můžete dát na designérské tipy a vyhlášení trendy. Nejprve zmiňme barvy. Letos určitě neprohloupíte s tradiční bílou, k té se přidá modrá, černá i lahvově zelená. Stromeček krásně doplní ozdoby v pastelových barvách, které už se objevily v loňských trendech. Výhodou je jednoznačně fakt, že k sobě pastelové tóny barev dobře ladí, a tak si můžete vybrat ty, které se vám líbí. Není třeba přemýšlet, zda k sobě padnou. Jejich jemné tóny vás určitě o letošních Vánocích rozněžní.

Minimalistický stromeček

Máte-li moderně zařízenou domácnost, určitě vám do ní padne minimalisticky laděný vánoční stromeček. Zvolte si řidší nebo štíhlý a dolaďte jej neutrálně barevnými ozdobami. Neutrální v tomto případě znamená, že dekorace na stromečku budou ladit s dekoracemi v interiéru. Respektujte tedy interiérové barvy a styl. Ideální je pak bílá barva, šedá nebo béžová. Nebojte se, jistě je na trhu či v obchodech bez problému seženete.

Skleněné baňky, bílá barva a LED osvětlení

Chcete-li držet krok s trendy, pak tohle je návod. Barvou roku pro letošní Vánoce 2019 bude jednoznačně bílá a modrá. Už několik let panuje také trend skleněných ozdob, které tak slaví svůj návrat po časech plných nejrůznějších trendy záležitostí. Třetím tipem jsou věnce s ledovým nádechem, které doplní osvětlení s bílými LED diodami. Budete-li se řídit heslem: méně je více, pak také dodržíte i trendy v designu, které přijdou následující rok. Nejdůležitější ovšem je atmosféra, která bude u vás doma panovat. A tu žádná ozdoba nenahradí. Ani ta nejtrendovější.

Trendy tipem jsou i kostkované punčochy. Mohou být kdekoli v interiéru, na krbové římse, dokonce i na stromečku, pokud se umíte odvázat. Kostkované punčochy vnesou do vašeho domova vřelý, měkký i rustikální vánek. Kostka by měla být v kombinaci zelené a černé barvy.

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+