Vyřešte malý prostor dvoupatrovou postelí

05.02.2020 /

Malé prostory vedou k otázce, jak co nejefektivněji využít prostor. Dvoupatrové postele jsou tak první na ráně – ušetří vám spoustu místa v dětském pokoji i v ložnici. Jak vybrat tu správnou?

Zařizování malého bytu bývá složité. Abyste vytvořili místo na spaní, učení a práci, musíte s prostorem pracovat opravdu efektivně. V případě dětského pokoje, ale třeba i ložnice, je snadným řešením dvoupatrová postel. Pokud bude částečně překrytá, nabízí navíc i prostor pro pracovní stůl nebo hrací kout. Víte, jak vybrat správnou dvoupatrovou postel?

Základem je kvalitní materiál

Při výběru dvoupatrové postele se dívejte zejména na materiál. Může to být dřevo, kov nebo i jejich kombinace. Konstrukce musí být hlavně pevná, odolná a stabilní. Kvalitu a bezpečnost poskytne masiv nebo pevná ocelová konstrukce. Bezpečnost zaručí i dostatečně vysoké a pevné zábradlí.

Dbejte na správnou výšku

U dvoupatrové postele je důležitým parametrem výška. Postele posuzujte zvlášť – spodní by neměla být výš než 30 cm nad zemí, horní by pak měla poskytovat dostatek prostoru od stropu. Příliš vysoko položená postel není dobrá kvůli nekvalitnímu a vydýchanému vzduchu, který se drží u stropu. V ideálním případě by celková výška dvoupatrové postele neměla být víc než 170 cm.

Pohodlné a bezpečné schůdky

Abyste se dostali na horní postel dvoupatrové postele, je nutností mít pohodlné a zejména bezpečné schůdky. Na tomto bodě si dejte zvlášť záležet, pokud vybíráte postel pro menší děti. Kolmý žebřík nemusí být tím správným řešením.

Dívejte se i na úložný prostor

Dvoupatrovou postel budete pravděpodobně kupovat hlavně proto, abyste ušetřili místo. Neopomínejte tedy ani úložné prostory samotné postele. Když budete vybírat postel pro dvě děti, skvělou variantou jsou částečně překryté postele, které jsou sestavené do pravého úhlu. Jeden kout tedy nabízí možnost využít ho jako úložný prostor nebo i hrací či pracovní kout.

Skluzavka nebo oddělené schůdky

Pokud zrovna nemusíte řešit malý prostor, dopřejte svým dětem trochu zábavy. Postel se skluzavkou si zaručeně zamilují nejen oni. V případě, že se bojíte, aby děti nespadly z kolmých schůdků, poohlédněte se po posteli, která má schůdky zvlášť. Takové schůdky vypadají jako klasické schody do patra. Jsou pohodlné, bezpečné, a ještě je lze využít jako úložné prostory například na oblečení nebo hračky.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+