Nové trendy v koupelnách pro rok 2020

03.04.2020 /

Asi se shodneme na tom, že koupelna je jednou z místností, která je při prohlídkách nemovitostí nejsledovanějším prostorem. Víte, kam se ubírají trendy ve vybavení koupelen v posledních letech? Pokud máte rádi návštěvu lázní, určitě si je dobře prohlédněte, bude se vám to při zařizování vaší koupelny určitě hodit.

Toužíte po nové koupelně a zajímají vás nejnovější trendy? Pak jste na správném místě. Co je pro letošek opravdu podstatné a co vůbec? Pak dávejte dobrý pozor.

Trendy velí: potřebujete prostor

No neznamená to zrovna, že budete muset koupelnu zvětšovat, tedy alespoň ne hrubými úpravami. Postačí trochu minimalistického cítění a prostor získáte jedna dvě. Jak bylo naznačeno – minimalismus vede na všech frontách. Moderní koupelny slouží už dávno i k dalšímu účelu než je rychlá sprcha a vyčištění zubů. Dnes je to místo odpočinku. V koupelně to zkrátka žije jako nikdy.

A protože slouží k relaxaci, měla by nabídnout to, co lázně. Při jejím zařizování se tedy můžete inspirovat návštěvou těch svých oblíbených. Pokud chcete držet krok s trendy, určitě vám nebudou stačit dva metry čtvereční. Pokud to tedy jde, klidně se rozmáchněte víc. Ať už při nákupu nemovitosti, nebo při rekonstrukci. Nějaké to kreativní řešení se jistě najde.

Barvy

V minulých letech se upřednostnily tlumené barvy a přírodní materiály, nebo aspoň jejich imitace. Nyní se připojily lázeňské prvky, ale v barevnosti se nějaké velké změny nekonají. Co je určitě in? Spojení s přírodou. To bývá velmi žádanou preferencí u mnoha zákazníků. Projevuje se jak přírodními motivy na obkladech a tapetách, tak v dekorech přírodního kamene. Moderní koupelna by také měla mít okno. Nejen kvůli výhledu ven, ale také kvůli trendu pěstování rostlin. Nezapomeňte si nějakou do své koupelny pořídit.

Co by nemělo v soukromých lázních chybět

Když jsme hovořili o lázních – co by vám doma nemělo v koupelně chybět? Rozhodně by tu měly být bylinné koupelové přísady, oleje, pokud můžete volit, pak masážní vana jistě v době, kdy potřebujete načerpat energii, přijde vhod. Investovat však lze i do speciálního sprchového masážního nástavce atd. Pokud se najde ve vaší koupelně místa více, můžete zvážit i domácí saunu. Saunování je na vzestupu a pára a teplo vám rozhodně přijdou vhod nejen v zimních měsících.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+