Na co nezapomenout při stěhování?

22.11.2023 /

Stěhování je fyzicky a psychicky náročné. Jde vám z toho hlava kolem? Nezoufejte! Sepsali jsme pro vás seznam všech důležitých kroků, které stěhování obnáší. Vy se můžete rovnou pustit do akce!

Napište si seznam

Během stěhování většinou vládne chaos nejen ve věcech, ale i v mysli. Udržet vše na paměti je takřka nemožné. Detailní seznam jednotlivých kroků a věcí k zabalení vám ušetří spoustu času a trápení.

Dobrá organizace je základ

Předejděte zbytečným nervům a seznam si napište v dostatečném předstihu. Stejně tak si s předstihem objednejte stěhovací auto a zajistěte pro něj parkovací místo. Pokud se chystáte vše převážet sami, domluvte si pár pomocníků. Určitě si zajistěte hlídání dětí a mazlíčků, ať celou akci provedete co nejrychleji. V případě stěhování profesionály, vybírejte podle vozového parku, p

oskytovaných služeb či volného termínu. Pro Brno a okolí je skvělou volbou firma Stěhování Staněk – mrkněte na jejich web https://www.stehovanistanek.eu/.

Rozdělte si věci na

méně používané a na věci denní potřeby. Při balení buďte důkladní. Každý balík si srozumitelně popište. Zabere vám to sice trochu času navíc, ale ten se vám dvojnásobně vrátí při vybalování.

Napište si i plán dne, ať nemusíte na vše myslet. Předejdete tak zbytečnému stresu navíc.

Připravte věci na převoz

Pořiďte si pevné papírové krabice, plastové přepravky, velké pevné pytle, bublinkovou fólii a tenkou deku, která ochrání nábytek před poškrábáním.

Do krabic naskládejte knihy, nádobí, drobné spotřebiče, pevné věci a hračky. Věci prokládejte bublinkovou fólií. 

Přepravky se hodí na neskladné kuchyňské vybavení, nářadí, domácí spotřebiče a obecně těžké nebo neskladné věci. Krabici na křehké věci vyměkčete. Minimalizujte riziko, že se něco rozbije.

Do pytlů přijdou hračky, oblečení a ostatní měkké, nerozbitné věci.

Všechny krabice a pytle důkladně popište a označte, co v nich je.

Jako poslední se rozkládá nábytek. Je třeba srozumitelně popsat, které díly k sobě patří. Spojovací materiál od každého kusu zabalte zvlášť do sáčku a jasně označte.

Na závěr vyprázdněte a odmrazte mrazák a lednici. Zabalte je do původních krabic. Pokud už je nemáte, zajistěte popruhem dveře tak, aby se neotevíraly. Totéž platí u skříní, poliček a ostatního nábytku, který nebudete rozkládat. V autě ho pak ještě upevněte stěhovacími popruhy a obalte všechny rohy dekami.

Zařiďte si vše předem

Pokud neprodleně po vás nebude nikdo prostory obývat, zařiďte také odpojení plynu.

Nelze se během převozu vyhnout parkování na rušném místě? Zažádejte si na úřadě o povolení minimálně 30 dní předem. V případě, že se stěhujete do bytového domu, vyvěste s předstihem leták, ať sousedi počítají s komplikacemi. Určitě to bude z vaší strany dobrý začátek. V případě, že máte více věci, než aktuálně máte možnost uskladnit, můžete použít flexibilní skladování pomocí pronájmu skladovacích kontejnerů.

Co dát stranou

Věci denní potřeby si dejte zvlášť do tašky a během celého stěhování si udržujte přehled, kde je. Na den samotného přesunu mějte vše předem přípravné – jídlo, oblečení, hygienu, doklady, peníze a lékárničku. My vám přejeme, abyste ji během stěhování nemuseli použít!

 

Autor příspěvku:

Google+