Praha 4: Služby pro každého na dosah!

18.12.2013 /

Praha 4 je obvodem, který svým obyvatelům nabízí široké spektrum možností. Stejně jako je tu spousta zelených částí, které vybízí k volnočasovým aktivitám všeho druhu, ale zároveň, a to nejen díky nové výstavbě, se zde neustále zlepšuje infrastruktura, což s sebou přináší mnohé další výhody. Mimo jiné je to dobrá dopravní dostupnost a služby, které vítají nejen místní obyvatelé. A protože o bydlení v této lokalitě jsme psali již mnohokrát, dnes jsme si vzali do hledáčku místní nákupní střediska. 

Není člověka, který by neuvítal fakt, že se v okolí jeho bydliště nachází dobře zásobené nákupní centrum. Uvažujete-li o bydlení na Praze 4, budete mít v tomto směru mnoho možností, kam se vydat. Bezesporu největším nákupním centrem, a to i z pohledu celé Prahy, je Centrum Chodov. Přístupné je nejen autem, ale i MHD a využívají ho k nakupování lidé z celé Prahy. Trochu v zapomnění upadlo díky jeho výstavbě Obchodní centrum Růže, které se nachází takřka „přes cestu“. Ve svých čtyřech patrech a na téměř 11 000 m2 má Obchodní centrum Růže pro zákazníky připravenu nabídku více než 40 obchůdků, bohaté občerstvení i možnosti zábavy. Místní na něj rozhodně nezanevřeli, třebaže jde již o starší objekt, který se svou nabídkou služeb s OC Chodov nedá úplně srovnat. Na stejném žebříčku, co do kvalit služeb a nabídky, jsou pak dvě další poměrně nová nákupní centra, a to Novodvorská Plaza a Arkády Pankrác. Obě leží blíže centru, což významně ovlivňuje jejich dostupnost s pomocí MHD. Zároveň nabízejí pravidelný bohatý kulturně-společenský program pro celou rodinu. I díky tomu bývají místem, kam se vyráží za víkendovou zábavou. Arkády Pankrác se navíc díky své prodejní ploše o rozloze téměř 40 000 m2 rovněž řadí k největším nákupním centrům v Praze. V konkurenčním boji se poměrně dobře drží i staré dobré nákupní centrum OC DBK Praha na Budějovické. Jde o tradiční nákupní místo situované v dopravně i populačně významné lokalitě, nachází se totiž v průsečíku několika dopravních tras. Zaparkovat můžete však velmi pohodlně, jelikož k dispozici je řidičům 500 parkovacích míst. Praha 4 se z tohoto pohledu jeví jako velmi perspektivní místo pro investory. Z toho je zřejmé, že se v budoucnu ještě nějakých nových nákupních příležitostí určitě dočkáme. Kde přesně budou, se nechme překvapit. O možnostech bydlení v této lokalitě vás poinformují naši realitní profesionálové na následujících stránkách.

V srpnu tohoto roku bylo rozhodnuto, že Praha 4 prodá 11 bytových domů. Vyhověla tak zájmu nájemců obecních bytů, kteří v roce 2012 projevili přání si „svůj“ byt koupit. Další nabídky bytů v této lokalitě najdete na www.realcity.cz.

Štítky: ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+