Praha 8: Lokalita mnoha tváří

25.03.2014 /

Praha 8 je velmi rozmanitá. Zabírá tak velké území, že prakticky nelze přesně definovat jedním termínem, jaká tato lokalita je, nýbrž komentovat její jednotlivé části. Začíná s velmi dynamickým Karlínem, pokračuje přes novou startovací část Palmovku a dosahuje až ke klidné části Troja. Zatímco Karlín a Palmovka nabízejí převážně bydlení pro obyvatele, kteří chtějí bydlet blízko centra a dopravy, Troja je určená především obyvatelům, kteří hledají klid a zeleň.

Před pěti lety byla nejzajímavější stavební a developerská činnost směrována do Karlína. Za minulý rok došlo k velkému rozvoji na Palmovce, očekává se velký rozvoj, a to má do budoucna velký potenciál, nabízí více zeleně a zajímavější ceny nemovitostí. Zbytek Prahy 8 má klidný a stabilní rozvoj.

Jednou z hlavních výhod Prahy 8 je její výborná dopravní dostupnost, které skýtá perfektní napojení do centra i na městský okruh a zároveň nabízí velký prostor pro volný čas jak u vody, tak v zeleni. Části Karlína a Palmovky jsou čtvrti, které před dvaceti lety nebyly vůbec poptávány. Mezi tím se však mnohé změnilo a dnes patří mezi nejdynamičtější čtvrti v Praze. Jsou velmi zajímavé pro mladé lidi, kteří hledají městský život. Zároveň poskytují velmi příznivé ceny vzhledem k jejich blízkosti k centru. Kdo ale chce zeleň a zároveň mít i dobré dopravní spojení, najde svůj ideál spíše v oblasti Troji, která je známá zejména kvůli ZOO. Zároveň je zde i cyklostezka, velké množství lesů a nachází se v blízkosti vody, která vždy lákala svými výhledy a okolím, a nemovitosti tak zatraktivňovala.

Osobně věřím v budoucnost a potenciál Prahy 8. Byl jsem developerem, který zde zrealizoval více než 500 bytů v této lokalitě, a to v posledních deseti letech. V současné době zde připravujeme tři další projekty. Jako nejzajímavější z mého pohledu je náš projekt X-LOFT na Palmovce. Toto bydlení splňuje nízkoenergetické a ekologické parametry. Nabízí loftové byty 2+kk s velmi nízkými provozními náklady 1500 Kč za měsíc. Ceny těchto bytů stojí pod 3 miliony korun. Projekt je velmi architektonicky zajímavý, což zákazník ocenil tím, že projekt byl rychle rozprodán. Zákazník kvalitu pozná.

Jean Michel Kolly

realitní expert

Design Development CZ s.r.o.

Jana Masaryka 194/39

120 00 Praha 2

Tel.:       +420 227 085 085

design-development.cz

 *****

Obvod Prahy 8 tvoří velmi různorodé oblasti, které zasahují do celkem devíti městských částí. Proto celkový charakter této lokality nelze zcela přesně vymezit. Jiné je bydlení v Karlíně a diametrálně odlišně se bydlí třeba na severním okraji v Čimicích. Každopádně se jedná o slibnou městskou část s budoucností. Už proto jsme si vybrali pro svůj projekt Rezidence Green House pomezí Libně a Vysočan.

Pokud máte v plánu přestěhovat se do této lokality, říkám určitě jedno velké ano. Z konkrétních lokalit je samozřejmě třeba dobře vybírat místa, která jsou blízká vašim potřebám. Praha 8 je, jak jsem již naznačila, v tomto ohledu velmi proměnlivá. Zejména na jejích okrajích však najdete místa, která si zachovávají hlavní přednosti této oblasti, a to je skvělá dopravní dostupnost a důmyslně vybudovaná infrastruktura, a přitom zde najdete i mnohdy vyhledávaný klid a zeleň. Ne jinak je to i v našem projektu, který sice neleží přesně na Praze 8, ale na její hranici v ulici Drahobejlova. Charakterem jde o velmi oblíbenou a klidnou lokalitu, která má vše, co současné rodiny požadují. Zároveň nabízí i perfektní infrastrukturu, kterou ocení především mladí lidé, protože je pro ně nezbytná. Zejména nové projekty vznikající v těchto částech Prahy mají současně i investiční potenciál. Což je důležité, pokud myslíte na budoucnost, nebo si třeba pořizujete první slušnější (opravdové) bydlení. Poloha je ideální také pro ty, kdo neradi tráví svůj čas v dopravních prostředcích. Vzhledem k umístění pak není problém tyto byty následně i pronajímat. Zapomeňte na dávné zastaralé názory, že Praha 8 je pouze ušmudlaný Karlín, jelikož i tohle už dávno není pravda. Pokud chcete změnit názor, vyrazte s rodinou na obhlídku a přesvědčte se na vlastní oči, jaké klenoty širší centrum poskytuje. Třeba to bude první impuls k tomu, že začnete přemýšlet o stěhování za lepším.

Na pomezí lokality Praha 8 a Prahy 9 jsme nedávno dokončili projekt „Rezidence Green House“. Okolí projektu prošlo v posledních letech rychlým vývojem a život zde se kvalitativně v mnohém zlepšil. Do centra města se odtud dostanete do 10 minut. Využít můžete přitom mnoha možností MHD. V blízkosti se nachází např. stanice metra B Českomoravská. Obyvatelé této části ocení jistě i přírodní park Podviní, stejně jako sportovní nadšenci blízkou cyklostezku, která vede podél říčky Rokytky. V bezprostředním okolí rezidence je rozvinutá infrastruktura se snadnou dostupností veřejných služeb. Více najdete na www.rezidencegreenhouse.cz.

Ing. Mgr. Silvie Uváčiková

realitní specialistka

GESIM GROUP s.r.o.

Drahobejlova 2433/12

190 00 Praha 9

tel.:        +420 222 310 404

GSM:    +420 774 587 447

silvie.uvacikova@gesimgroup.cz

www.rezidencegreenhouse.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+