Slavkov u Brna: Historie i pestrá nabídka vyžití

21.11.2014 /

Není žádnou novinkou, že město Slavkov u Brna se pyšní bohatou a všudypřítomnou historií, stejně jako velmi příjemnou atmosférou. Místní obyvatelé oceňují i velmi pestrou nabídkou služeb, sportovního a kulturního vyžití, školských i zdravotnických zařízení.

Slavkov u Brna najdete 20 kilometrů východně od Brna, na řece Litava. Přesná čísla neznáme, ale v roce 2011 zde žilo přes 6 tisíc obyvatel. Obec proslula zejména díky slavné Bitvě U Slavkova, která se zde v roce 1805 odehrála. Tedy ne přesně na území obce, ale západně od ní. Historické jádro Slavkova je vyhlášené městskou památkovou zónou a ona přilehlá oblast slavkovského bojiště je krajinnou památkovou zónou.
(Zdroj.: Wikipedie)

Dost ale dávné historie. Jaká je současnost? Slavkov se v posledních letech posunul i do hledáčku developerů, kteří zde realizují své projekty a nabízí zde domov pro všechny kategorie klientů. Na své si tak přijdou nejen mladé rodiny s dětmi, ale i senioři, kteří hledají bezbariérové bydlení apod. Všichni společně pak ocení spoustou míst, kde mohou trávit svůj volný čas. Slavkov totiž leží v zemědělské krajině, která si zachovala svůj původní ráz. Najdete zde přírodní park Ždánický les, na severu pak třeba Drahanskou vrchovinu. Okolí láká nejen k procházkám a objevování nespoutané přírody, ale i k výletům za poznáním a historií. V současné době je město také vyhledávaným cílem turistů a každoročně si připomíná výročí slavné Bitvy U Slavkova. Z historických památek stojí za zmínku krásný barokní zámek s nádhernou rozlehlou zahradou a nový slavkovský pivovar. Milovníkům aktivního využití volného času slouží mimo jiné místní golfové hřiště, ale např. i venkovní padesátimetrový bazén. Pokud dáváte přednost pěší turistice, určitě nepohrdnete naučnou stezkou Bitvy u Slavkova či procházkám po Ždánickém lese. Díky husté síti kvalitních cykloturistických tras je možné také celý region projíždět na kole.

A jak se tu bydlí? Jak jsme psali v úvodu, místní obyvatelé si mohou infrastrukturu jen chválit. Po ruce je tu řada školních i zdravotnických zařízení. Administrativní povinnosti pomůže vyřešit zdejší obecní úřad s rozšířenou působností, stejně jako finanční úřad. Samozřejmě veškeré potřebné zázemí poskytne i Brno, kam se dostanete během pár desítek minut.

Milovníci sportu najdou ve Slavkově nejen golfové hřiště, ale i multifunkční sportovní centrum, koupaliště, střelnici, tenisové kurty a fotbalový stadion.

Mohlo by vás zajímat:

Slavkov u Brna – Skvělá lokalita

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+