Karviná: Lokalita s perspektivou

01.01.2015 /

Karviná je nazývána městem, které žije. A právem! V poslední době se tu stále něco děje a nutno přiznat, že obyvatelé z toho mají určitě radost. 

Co všechno se v Karviné děje pro blaho lidí? Nejaktuálnější je určitě zpráva, která potěší mnohé. K zemi jde problémová ubytovna Průkopník v Karviné-Dolech. Ta patřila ještě před rokem k nejproblémovějším, byly zde špatné hygienické podmínky a bydleli zde „problémoví“ lidé. Po zvážení původní myšlenky využít tento objekt ve spojení s připravovanou průmyslovou zónou Nad Barborou bylo vedením realitní skupiny Asental Group, které objekt patří, rozhodnuto, že vhodnější pro možnost budoucího rozvoje území bude objekt ubytovny zdemolovat. A to je určitě dobrá zpráva.

Lepší podmínky pro život a hezčí výhled vítají rovněž obyvatelé Karviné-Hranic. Díky evropské dotaci zde město u ZŠ Mendelova opravilo náměstí, poblíž vybudovalo nová parkoviště, pískoviště, zatraktivnilo prostředí, opravilo chodníky, osvětlení a chystá se postavit i dětské hřiště. Sídliště ovšem město upravuje pravidelně. Prakticky od roku 2010 zde vznikají malá náměstí, relaxační zóny, opravuje se veřejné osvětlení, přidává se zeleň a staví se nová parkoviště.

Jásat mohou rovněž fotbaloví fanoušci a příznivci tohoto sportu. Na konci listopadu totiž započala výstavba fotbalového stadionu v Karviné-Ráji. Město k této realizaci využilo nejen evropských dotací. Celý areál z 60. let se tak změní na nejmodernější sportovní areál v širokém okolí, který bude navíc odpovídat parametrům vrcholového fotbalu.

Že se v zastupitelstvu nemyslí jen na mladé, dokazuje úspěšný projekt Senior taxi, určený pro občany nad 70 let. Po roce se ukázalo, že se projekt osvědčil a může pokračovat i nadále. Jde o levnou taxislužbu dotovanou městem. Letos za ni město zaplatilo asi 800 tisíc. V tom následujícím se počítá s částkou milion korun. „Letos jsme vydali 1600 průkazek, což je velký díl z celkového počtu asi 7000 občanů nad 70 let, kteří v Karviné trvale bydlí. Počítáme s dalším nárůstem a jsme zájmu o službu rádi,“ řekla vedoucí sociálního odboru magistrátu Martina Smužová pro novináře. Senioři platí 15 korun za jízdu (bude možné jet 4x do měsíce) do nemocnic i jiných zdravotnických zařízení včetně praktických lékařů i na hřbitovy. Od ledna se nově dopraví i za úředními záležitostmi k budovám magistrátu. Ještě se ptáte, proč bydlet v Karviné?

Zdroj: Magistrát města Karviná

Město Karviná se stará nejen o nové projekty, ale i o obnovu těch starých, renovaci apod. Nemyslí se tu pouze na mladé rodiny s dětmi, ale také na seniory. Důkazem je např. Senior taxy, které se jako jeden z projektů města velmi osvědčilo.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+