Brno-střed: Nejvýznamnější území města Brna

05.02.2015 /

Městská část Brno-střed vždy patřila k nejvýznamnějším územím města Brna a je sídlem řady úřadů, škol, administrativních pracovišť a kulturních institucí. Představuje paletu různorodé zástavby od nejstarší až po moderní architekturu. Z realitního pohledu je stabilně velmi populární a poptávanou lokalitou, jak u mladé, převážně studující generace, tak pro účely rodinného bydlení.

Městská část Brno-střed patří k těm největším. Co se do počtu obyvatel a z hlediska nabídky a poptávky nemovitostí týče, byla vždy oblíbenou a poptávanou městskou částí, spojenou s kulturním a studentským životem i pracovními příležitostmi. Také nákup nemovitostí v této lokalitě, je velmi vyhledávanou příležitostí k dlouhodobým investicím. Nespornou výhodou je dostupnost všech služeb, které souvisejí s občanskou vybaveností (obchody, restaurace, banky, sportovní a jiná kulturní zařízení), a to většinou v pěší vzdálenosti. V posledních letech město přispělo k atraktivitě této městské části i rozšířením parkovacích kapacit a vybudováním parkovacího domu pod Janáčkovým divadlem a na ulici Kopečné. Investuje také do opravy infrastruktury na ul. Milady Horákové nebo do rekonstrukce historického náměstí Zelný trh, který se promění z tradičního tržiště na částečnou odpočinkovou zónu. Průměrné ceny bytů se v této lokalitě odvíjejí od typu vlastnictví, vybavenosti a samotného stavu nemovitosti. U starších bytů se ceny pohybují okolo 40 tisíc korun za m2, ale těch se na současném realitním trhu vyskytuje velmi málo. Mezi nabídkami developerským společností najdete byty, jejichž ceny startují na 60 tisících Kč/m2. Největší zájem je o malometrážní bytynovostavby, a to jak na koupi, tak i pronájem. Lokalita Brno-střed nabízí velmi příznivý poměr mezi výši nájemného a vstupních investic při koupi bytu, a to i oproti Praze. Stále více soukromých investorů přiznává, že koupí bytu v této lokalitě si zajištuje alternativní formu důchodu. Koupě nemovitosti v produktivním věku na úvěr a její pronajímání je pro ně efektivnější způsob, jak si zajistit životní úroveň v důchodovém věku. Ze statistik vyplývá, že realitní trh se začíná znovu probouzet a lidé kupují či investují více i v této brněnské městské části. Tomu jednoznačně napomáhají i nízké úrokové sazby hypoték a poměrně velká poptávka po pronájmech.

Naše společnost ve spolupráci s developerem v této lokalitě realizovala již řadu projektů se zaměřením na rezidenční bydlení.  Kromě těchto realizovaných projektů stále evidujeme velký počet klientů se zajištěných financováním a zájmem o koupi bytů v původní starší zástavbě. Největší poptávka je po bytech s dispozicí 2+kk až 3+1. Pokud tedy zvažujete prodej vaší nemovitosti v této lokalitě, neváhejte se na náš obrátit. Jsme připraveni vám poskytnout i nezávaznou konzultaci i odhad reálné tržní ceny a vaši nemovitost nabídnout konkrétním klientům. Naše reference můžete zhlédnout na www.rksedlak.cz. Jsme tu pro vás již 12 let

Jiří Sedlák
obchodní ředitel, jednatel

RK SEDLÁK s.r.o.
Koliště 13
602 00 Brno
GSM: +420 724 205 672
tel.: +420 541 320 120
info@rksedlak.cz
www.rksedlak.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+