Praha 10: Největší městská část české metropole

27.02.2015 /

Praha 10 je se svými 114 000 obyvateli a výměrou 19 km2 jednou z největších městských částí české metropole. Jedná se převážně o obytnou čtvrť, pouze ve východní části Malešic se nachází továrny, sklady a další podniky. Disponuje výbornou dopravní infrastrukturou. Metro, stejně jako autobusy, zajišťují přesun do centra za 10 minut.

Prahu 10 u nás ve společnosti považujeme za svůj základní tábor. Nabízíme spoustu místních nemovitostí a někteří z nás tu také vyrostli. Lokalita je velmi rozmanitá a najdeme zde bydlení v rodinných domech, klasické cihlové zástavbě i v nově vznikajících moderních novostavbách.

Čtvrť nabízí spoustu zeleně a myslím, že ne nadarmo získala v roce 2012 titul „Město stromů“. Za zmínku stojí známý park Guttovka nebo i rozsáhlá revitalizace Malešického parku. Lokalita vám nabídne spousty volnočasových aktivit, např.: Hamr Záběhlice, sportovní areál SK Slavia, Golf Hostivař, ale i divadla a galerie.

Z dalších úprav je tu otevření Vršovického zámečku, domova pro seniory i dokončení revitalizace Kubánského náměstí. V loňském roce proběhla například rekonstrukce ulice Moskevská. Díky tomuto rozvoji a zvýšené poptávce po místním bydlení roste průměrná prodejní cena za m2 bytu. Od loňského roku je to o celých 7%.

Ondřej Soukup
majitel společnosti

SOUKUP&PARTNERS, s.r.o.
Pöslova 3
106 00 Praha 10
Česká republika
Tel.: +420 744 422 411
ondrej.soukup@spartners.cz
www.spartners.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+