Praha 4: Ceny nemovitostí za poslední roky vzrostly!

20.03.2015 /

Praha 4 je bezesporu jednou z největších částí hlavního města. Jako taková nabídne svým obyvatelům mnoho rozlišných lokalit, které uspokojí jak milovníky metropolitního stylu života, tak i obdivovatele přírody a klidných částí velkoměsta.

Zamýšlíte se nad tím, že se Praha 4 stane v brzké době vaším novým domovem nebo předmětem investice do nemovitosti? Pak je dobré zamyslet se, co od transakce očekáváte. Ať už jde o bydlení nebo o investici, hlavní roli určitě při rozhodování sehraje lokalita. Praha 4 je natolik rozlehlá, že nabízí mnoho, a záleží jen na vás, co preferujete. Nejde si nevšimnout, že ani tato městská část nezůstává, co se obnovy týče, nikterak pozadu. Místní zastupitelé se snaží o neustálou modernizaci některých prostranství. Obnovy se dočkaly parky, dopravní značení na mnohých místech, stejně jako vylepšení služeb v jednotlivých lokalitách. Hovoří se také o neustálém zkvalitňování kulturní nabídky, která je jednou z priorit Městské části Prahy 4. Mnohá divadla se těší přímé finanční podpoře např. Branické divadlo, divadlo Na Fidlovačce apod.

Pokud hledáte nový domov, budou vás zcela jistě zajímat i možnosti trávení volného času. Podrobné informace najdete na přehledných webových stránkách městské části. Pokud se zabýváte myšlenkou investice, dobře se informujte o jednotlivých možnostech, stejně jako o lokalitách a jejich potenciálu z hlediska budoucnosti. V našem on-line magazínu vám nabízíme ucelené informace o jednotlivých lokalitách očima realitních profesionálů, kteří se na trhu s nemovitostmi aktivně pohybují. Stejně tak zde najdete tipy a rady týkající se tématu investice.

Když už máte jasno, můžete si v klidu prolistovat aktuální nabídku nemovitostí a vybrat si tu pravou. Praha 4 bude jistě dobrou volbou bez nutnosti kompromisů, ať už preferujete novostavbu či starší zástavbu. A jaký je aktuální stav, co se týče cen a zdejšího realitního trhu? Vzhledem k tomu, že jde o rozsáhlé území, nedají se ceny nějak paušalizovat. Navíc, jak jistě víte, záleží na mnoha faktorech, které cenu ovlivňují. Realitní odborníci potvrzují, že např. panelové byty na Pankráci před rekonstrukcí se na konci loňského roku prodávaly okolo 37 000 korun za m2. Po rekonstrukci za ně dáte i 52 000 korun za m2.

Ceny nových a zrekonstruovaných bytů na Praze 4 obecně za posledních několik let vzrostly. Byty před rekonstrukcí si své ceny drží. Pokud chcete na Praze 4 stavět, budete mít o něco ztíženější situaci. Pozemků je v nabídce velmi omezené množství. Na vině je jak územní plán, tak vysoká zastavenost v jednotlivých lokalitách. Budete muset déle vybírat nebo čekat. Vyčkávání na zajímavější nabídku se příliš nevyplatí. Více informací se dozvíte na www.realcity.cz.

Koncem minulého roku nabídli zastupitelé občanům Prahy 4 novou mobilní aplikaci. K dispozici je na www.praha4.cz. Dozvíte se z ní např. novinky z městské části, aktuální přehled kulturních, sportovních a společenských akcí, důležité kontaktní údaje na zastupitele a umožní vám prohlídku Prahy 4 prostřednictvím speciálního průvodce.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+