Trojmezí: Neobyčejná lokalita pro bydlení

18.04.2015 /

Trojmezí je velmi specifická lokalita v Brně. Nejde o klasickou městskou část. Je to místo, které Brňáci dobře znají. Potkávají se zde hned tři městské části – Královo Pole, Žabovřesky a Brno-Střed. Jak se vám tu bude bydlet?

Symbolickým místem a dominantou lokality, kterou jsme si vzali v dnešním čísle časopisu Realcity do hledáčku, je park Šelepova. Každý rok se zde 30. dubna konají proslulé Příhraniční slavnosti za účasti všech tří starostů. Důvodem je oslava výročí osvobození Brna. Letos navíc připadne na tento den jubilejní desátý ročník. Určitě se bude na co těšit, stejně jako tomu bylo v předchozích letech.

Bohatý kulturní program však není zdaleka to jediné, co vám Trojmezí může nabídnout. Jaké další výhody tato lokalita představuje? Jednou z těch zásadních je veškerá občanská vybavenost, což je v případě úvahy o pořízení bydlení jedno z nejdůležitějších měřítek. Najdete zde hned několik mateřských školek i základních škol. V dostupném dosahu jsou i školy střední, stejně jako několik fakult VŠ. Místní obyvatelé si rozhodně nemohou stěžovat na dostatek obchodů, přítomnost kvalitních služeb, četného množství restaurací, ale ani na špatné nákupní možnosti. Nakoupit si totiž pohodlně můžete na mnoha místech např. ve zdejší Bille, v pasáži Sfinx, kde najdete Albert, ale i v nákupním centru Královo Pole, kde vám bude k dispozici Tesco i Kaufland.

Stálí i noví obyvatelé ocení velmi snadné spojení do centra moravské metropole. Vydat se tam můžete tramvají, autobusem i trolejbusem. Pokud holdujete pěší turistice, můžete do centra dojít bez problémů i pěšky. Z Trojmezí je zároveň dobré napojení na výpadovky, takže s dopravní dostupností si hlavu lámat nemusíte.

Mladé rodiny s dětmi i lidé, kteří rádi tráví volné chvilky v přírodě či na čerstvém vzduchu, potěší velké množství zeleně v ulicích i místní upravené parky. Vaše ratolesti si mohou hrát na jednom z dětských hřišť, která najdete např. na Šelepově ulici, Chalopeckého náměstí, ve vnitrobloku Kounicovy ulice a dalších místech).

Pokud se poohlížíte po slušné investici, která zhodnotí váš majetek, pak je Tromezí rovněž dobrou volbou, neboť ji lidé často vyhledávají za účelem pronájmu. V okolí je totiž, jak jsme psali výše, mnoho vysokých škol, ale např. i Technický park a centrum na dosah. To všechno jsou věci, které studenti zvažují, když si hledají své dočasné bydlení. Trojmezí je zkrátka velmi příjemné místo k bydlení a koupě nemovitosti zde se vám určitě vrátí, ať už v podobě zhodnocených investic, nebo v podobě spokojeného života celé vaší rodiny. Aktuální nabídku zdejších nemovitostí najdete na www.realcity.cz nebo na následujících stránkách.

Trojmezí patří mezi lokality, kde to žije. Důkazem jsou např. pravidelné kulturní akce. I letos se např. uskuteční tradiční Příhraniční slavnosti v parku Šelepova. 30. dubna tak začne jubilejní 10. výročí této oblíbené akce.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+