Praha 1: Pohodlné bydlení v srdci metropole

13.05.2015 /

Realitní odborníci potvrzují, že realitní trh se stabilizoval a dokonce poptávka po nemovitostech roste. Na území celé Prahy byl zaznamenán nárůst o cca 25 %. Metropole se stává jednou z nejperspektivnějších, a to platí stejně i o jejím centru.

Velký zájem, nikoli však jediný, o nemovitosti v centru Prahy je z řad cizinců. Proč? Praha 1 je lukrativní lokalitou s odpovídajícími cenami za perfektní dopravní obslužnost, excelentní adresu i bezkonkurenční služby. Za poslední rok narostl počet zájemců o nemovitosti ze strany cizinců cca o 8 procent. Tito v hlavním městě ochotně investují své finance. Láká je i širší centrum. Důvodů je mnoho např. velmi strategická poloha Prahy, její atraktivita, nízká sazba hypotečních úvěrů, ale i velmi slušná výnosnost a stabilita cen širšího centra Prahy. Podle nejnovějších statistik Pražské správy nemovitostí je obecně zájem především o centrum a širší centrum města, kde se velké oblibě těší i luxusní nemovitosti, ideálně s vlastním parkováním. Je to zcela logické, neboť parkování je jedním z palčivých problémů Prahy 1. Mezi nejžádanější byty přitom patří ty s výměrou mezi čtyřiceti a padesáti m². Nejideálnější dispozice je 2+kk. O takové byty projevilo zájem více než 50 % kupujících. Zájem o takové byty je i ze strany investorů.

Bydlet na Praze 1 budou moci letos i zájemci o startovací bydlení. Jak to? Praha 1 letos totiž právě mladým rodinám nabídne jeden unikátní projekt, který počítá mimo jiné se startovacím bydlením. Jde o nový bytový dům na rohu ulic Lodecké a Samcovy. Projekt, který by měl být dokončený na podzim, nabídne celkem třicet devět bytů. „Jedná se o unikátní projekt mezigeneračního bydlení: ve druhém a třetím nadzemním podlaží by měly být byty s pečovatelskou službou, určené pro naše starší a zdravotně postižené občany; zbývající byty ve čtvrtém až sedmém podlaží pak navrhujeme využít jako byty startovací. Ty by měli využívat převážně mladí lidé, a to vždy na časově omezenou dobu tak, aby mohly sloužit jako odrazový můstek například pro čerstvé absolventy škol, kteří se chtějí v životě osamostatnit. Konkrétní podmínky pronájmu bytů pro seniory a bytů startovacích budou ještě předmětem diskuse,“ vysvětlila pro média v březnu předsedkyně Výboru pro sociální a bytovou politiku Šárka Chládková Táborská. Více o tomto projektu najdete na webových stránkách Prahy 1. Aktuální nabídku nemovitostí v této lokalitě najdete na www.realcity.cz.

Projekt bytového domu na rohu ulic Lodecké a Samcovy, který zde aktuálně vzniká, je důležitou součástí snahy radnice o přilákání nových obyvatel do Prahy 1. Nabídne pěkné a útulné byty v klidné lokalitě s velmi dobrou dostupností služeb, z nichž některé budou k dispozici přímo v domě. Zdroj: www.praha1.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+