Praha 3: Hlavní třídy dostanou nový kabát

29.12.2015 /

O tom, že městská část Praha 3 doznala za poslední roky zásadních změn, už jsme psali několikrát. Kromě nových projektů, které zde v hojné míře realizují developerské společnosti, se činí i místní zastupitelé. Nyní připravují další zásadní změny na dvou hlavních třídách. Husitská a Koněvova ulice se tak mohou těšit na svůj nový kabát.

Cílem návrhu, který je ve fázi příprav, je v podstatě celková rehabilitace společensky významné obchodní ulice jako součásti moderního městského prostoru, ve kterém by měly být citlivě a vhodně využité všechny funkce. Tento prostor má totiž nejen podle zastupitelů velký potenciál pro dlouhodobý rozvoj.

Snahou autorů projektu je navrhnout veřejný prostor se společenským významem. Cílem je také vznik zajímavých odpočinkových zákoutí s možností posezení. Řešit by se v rámci projektu měla i doprava, a to jak automobilová, tak i ta městská hromadná, pro kterou je ponechán pouze nezbytně nutný prostor pro průjezd a pro obsluhu řešeného území. Pozitivními změnami by si měl projít i městský mobiliář, místní dostanou i nové nádoby na odpady a řešit se bude i technická infrastruktura a vhodné povrchy a materiály.

Radnice Městské části připravuje tento projekt společně s Magistrátem hlavního města Prahy a Technickou správou komunikací. Zahájení realizace rekonstrukce zatím zastupitelé předpokládají během roku 2016. Zároveň jej považují za velmi důležitý pro další rozvoj a zlepšení života v městské části. Nyní se projekt nachází ve fázi, kdy se radnice snaží seznámit obyvatele se svým záměrem a zapojit je do diskuse na toto téma. Zastupitelé přitom svým občanům vzkázali, že jsou přesvědčeni, že široká spolupráce všech, kterým záleží na dobrém výsledku, má smysl a je jedinou správnou cestou k cíli. Pevně věříme, že se projekt podaří realizovat a Praha, přesnější její část, bude zase o kousek krásnější než dosud. Podrobnější informace najdete na www.praha3.cz.

Změn se dočkají i další části Prahy 3. Plánuje se nová obchodní čtvrť v místě Nákladového nádraží, ale staví se např. i Na Vackově, kde by v návaznosti na úspěšný projekt Alfarezidence mělo vzniknout klidné místo vyhrazené pro příjemné bydlení v podobě rezidence Na Vackově. Těšíme se.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+