Praha 10: Nová naučná stezka otevřena

11.02.2016 /

O Praze 10 jsme v minulosti psali již několikrát. Jde jednoznačně o jednu z nejvíce se rozvíjejících městských částí hlavního města. V posledních letech zde došlo k mnoha pozitivním změnám. Jednou z nich je i aktuálně otevřená nová naučná stezka, která se tak zařadila mezi další místa, která stojí za to navštívit.

Slavnostně byla naučná stezka ve Vršovicích otevřena hned na začátku tohoto roku, a to v úterý 5. ledna. První naučnou stojkou je „Koh-i-noor“, která je umístěna v blízkosti budovy C Úřadu městské části Praha 10 směrem k tramvajové zastávce Koh-i-noor.

Cílem zastupitelů městské části Praha 10 bylo a je prostřednictvím vršovické naučné stezky zvýšit povědomí o této lokalitě, přiblížit ji svým obyvatelům a zábavnou formou provést občany po zajímavých zastaveních.

Trasa stezky propojuje různorodé části Vršovic – Koh-i-noor, historickou zástavbu Vršovic, činžovní domy, parky, Vršovický zámeček, sportovní areály a další zajímavá místa. Sloužit by ovšem neměla jen místním obyvatelům, ale i ostatním návštěvníkům nabídne pestrost a atraktivitu jednotlivých míst, stejně jako i celých čtvrtí.

Součástí stezky je celkem 15 informačních stojek, které představí návštěvníkům informace o lokalitě, kde se právě nacházejí, a prostřednictvím fotografií jim přiblíží informace o jejich historickém vývoji i současném stavu.

Trasa je dlouhá celkem 4,75 km a je zvolena s ohledem na to, aby byla přístupná a zvládnutelná pro všechny skupiny obyvatel. Problém by tak neměly mít ani maminky s kočárky nebo senioři.

V rámci slavnostního zahájení připravila radnice ve spolupráci s Pražskou informační službou pro občany Prahy 10 komentovanou vycházku po trase. Zastupitelé věří, že stezka se čestně zařadí mezi další podobná naučná stanoviště této městské části a že zároveň bude vyhledávaným místem k trávení volného času místních obyvatel.

Zdroj: Stránky MČ Praha 10

Vršovická stezka je v pořadí již čtvrtou naučnou stezkou na území Prahy 10. Stezka mapuje historii Vršovic a propojuje různé části této městské čtvrti.

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+