Videoprohlídka nemovitosti. K čemu je a jak by měla vypadat, aby fungovala?

28.01.2016 /

Jestli jste alespoň trochu zběhlí v realitní terminologii, určitě pro vás pojem videoprohlídka  nebude ničím novým. Jde o ideální způsob, jak atraktivní a moderní formou propagovat nemovitost určenou k prodeji nebo pronájmu. Lze ji využít také k propagaci hotelových zařízení, restaurací apod. Statistická čísla dokazují, že to funguje.

Pár statistik úvodem

Studie provedená Národní Asociací Realitních Kanceláří odhalila, že 73% majitelů nemovitostí raději inzeruje s realitními kancelářemi, které nabízí jejich nemovitosti formou videoprohlídek.

Bylo prokázáno, že inzeráty s videoprohlídkami mají o 403% více náhledů než inzeráty bez videoprohlídek. Řada realitních kanceláří vám s videoprohlídkou pomůže. Některé i zdarma.

 Proč vytvořit videoprohlídku

Asi není nutné říkat, že video dokáže divy. Zvládne perfektně představit dané prostory, čímž eliminuje návštěvníky, kteří nemají o nemovitost vážný zájem a vám to ušetří čas vyhrazený na prohlídky. Je mnohem názornější než obrázky nebo textové inzeráty. Ve světě, zejména v USA, je videoprohlídka nemovitostí zcela běžně používaný způsob, jak prezentovat nabídku realitních kanceláří. Ve videu se dá navíc velmi dobře zachytit i atmosféra nejbližšího okolí, které zpravidla kupující zajímá. Udělá si tak lepší představu o tom, kde se nemovitost nachází. A to nejlepší nakonec, videoprohlídka dokáže vyvolat emoce. A všichni víme, že emoce prodávají.

 Pár zásad pro domácí natáčení

Prohlídku natočíte nejlépe pomocí kamery, lze však použít i fotoaparát, telefon či jiné mobilní zařízení s funkcí videozáznam“.

  • před natáčením si rozmyslete a připravte trasu prohlídky (otevřete si potřebné dveře)
  • zajistěte si ticho (zavřete okna, vypněte televizi, radio atd…)
  • rozsviťte si všechna světla
  • pokud svítí ostré slunce, je lepší zatáhnout rolety nebo závěsy
  • točte vždy s okny v zádech
  • točte směrem “po světle” (stoupněte si vedle okna a místnost točte směrem dovnitř)
  • při chůzi s kamerou postupujte pomalu a plynule, můžete aktivovat i stabilizátor obrazu
  • pohyb vždy dokončete a neměňte prudce směr natáčení
  • rozhodnete-li se do záznamu mluvit, text si předem připravte, omezte se na krátké věty..text lze také dát do titulků nebo nahrát samostatně a k videu přidat
  • natočte raději více kratších sekvencí (30 – 60 sekund), než jednu dlouhou, a pak je spojte dohromady

Moderní telefony mají řadu aplikací, ve kterých lze video sestříhat nebo doplnit různými efekty.

 Nic složitého

Dnes není problém natočit videoprohlídku s pomocí mobilního telefonu a nebo domácí kamery. Pokud si přeci jen netroufnete nebo výsledek není valný, oraťte se na profíky. Mnohé realitní kanceláře vám s tím pomohou. Než takovou oslovíte, koukněte se na předchozí reference.

Štítky: , ,

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+