TEĎ JE NEJLEPŠÍ ČAS NA PRODEJ BYTU! Výrazně vzrostl zájem o vlastní bydlení

27.04.2016 /

Levné hypotéky a zvýšený zájem o bydlení tlačí ceny bytů nahoru. Většina bytů se nyní prodá velmi rychle a některé i o desítky procent dráž než třeba před rokem. Zeptali jsme se specialisty na nábor rodinných domů a bytů, Petra Broži ze společnosti REAL SPEKTRUM, a.s., co je předpokladem pro úspěšný prodej.

Jak hodnotíte aktuální situaci na brněnském realitním trhu?

V poslední době výrazně narostl zájem o vlastní bydlení. Asi nejvíce je to vidět na dvoupokojových a třípokojových bytech pro mladé rodiny, kde aktuálně evidujeme přes 900 reálných poptávek. Dá se říct, že teď je ten nejlepší čas na jejich prodej. Levné a dostupné hypotéky tlačí ceny bytů nahoru. Majitelé tak nyní za svoji nemovitost získají nejvyšší možnou cenu.

Za jak dlouho se dnes prodá byt v Brně?

Ve většině případů velmi rychle. Není žádnou výjimkou, že najdeme zájemce z vlastní databáze během prvního týdne. Předpokladem pro takový prodej je ale správně nastavená cena. Pokud majitel spěchá na prodej svého bytu, většinou si myslí, že když ho podhodnotí, tak se určitě prodá. To ale nemusí být vždy pravda, nízká cena může v zájemcích vzbudit nedůvěru a podezření, že na bytě váznou skryté závady. Nehledě na to, že z prodeje získá méně peněz, než by mohl. Naopak, příliš vysoká cena může případné zájemce odradit, o byt nebude zájem a majitel bude muset cenu postupně snižovat.

Dokážete majitelům poradit, jak cenu správně nastavit?

Určitě ano. Navíc tuto službu poskytujeme majitelům zcela zdarma. Většina z klientů prodává nemovitost párkrát za život, takže se nevyplácí spoléhat se na náhodu, že se do správné prodejní ceny jakžtakž trefí. I proto se vyplatí obrátit se na realitní kancelář, která prodejní ceny stanovuje mnohem přesněji a díky tomu majitelům přinese i více peněz a ušetří čas, který by nad tím strávili.

Jaké další výhody poskytujete majitelům při podeji bytu či domu?

Již 25 let poskytujeme majitelům nemovitostí k bydlení profesionální služby s právní jistotou, a to v celém jejich rozsahu a zcela zdarma. Zajistíme pro ně např. úschovu kupní ceny u předního brněnského advokáta, vyhotovíme směrnou hodnotu a daňové přiznání k dani z nabytí nemovitostí a postaráme se o podání na příslušný FÚ. Chceme, aby každý realitní obchod proběhl bezpečně a majitel z prodeje utržil nejvyšší možnou cenu.

REAL SPEKTRUM letos slaví 25 let od svého založení!

Když na začátku devadesátých let společnost vznikala, tak neexistoval žádný realitní trh ani reálná poptávka nebo nabídka nemovitostí. Počítače byly velkým nadstandardem, jednotlivé poptávky se lepily na nástěnku a následně se spojovaly s nabídkou nemovitostí. Dnes je vše jinak. S poptávkami a nabídkami nám pomáhá software, máme vlastní právní, finanční i marketingové oddělení a tým profesionálních makléřů. Rozšířili jsme i rozsah služeb, které majitelům poskytujeme zdarma:

  • příprava směrné hodnoty
  • vyhotovení PENB
  • úschovna KC u advokáta
  • posudek k dědickému řízení

Petr Broža
obchodní ředitel rezidenčního oddělení

REAL SPEKTRUM, a.s.
Lidická 77
602 00 Brno
tel.: +420 800 800 099
GSM: +420 724 110 161
www.realspektrum.cz

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+