Swietelsky postaví v Dolních Chabrech pro Star Group dalších 220 bytů – cílem developera je město ve městě

07.11.2019 /

PRAHA, 6. listopadu 2019 – Pražská část Dolní Chabry – Beranov se rozroste o dalších zhruba 220 bytů a komunitní centrum. Výstavba etap F a G, které zahrnují šest čtyřpodlažních bytových domů s ustupujícím pátým patrem a suterénem pro parkování osobních aut, také vylepší dopravní napojení lokality.

„Jde o pokračování předchozích pěti etap rezidenčního projektu Nové Chabry, na nichž jsme se jako generální dodavatel od počátku podíleli. Tomu odpovídá i celkový proces výstavby,“ uvedl Jiří Podaný, ředitel závodu Pozemní stavby Střed společnosti Swietelsky stavební při dnešním slavnostním položení základního kamene.

Pro developera Star Group jde o projekt s extrémní poptávkou: „Zájem veřejnosti překročil naše nejodvážnější představy. Je pro nás především tou nejlepší zpětnou vazbou na dosavadní práci. Bez reklam a před zahájením prodeje jsme rezervovali více než 50 bytových jednotek. Vždy bylo naším záměrem budovat domovy, příjemné místo, kde život nekončí zdmi a dveřmi bytu,“ vysvětlil Tal Grozner, šéf české pobočky společnosti Star Group.

Od prosince 2013 zde Swietelsky stavební pro developera StarGroup postavil na 398 bytů, nákupní centrum, mateřskou školu pro 72 dětí, cyklostezku i dětské hřiště. Celkem má v této části Prahy 8 přibýt téměř tisíc bytů, navazujících na zástavbu poblíž přírodního parku Čimického a Drahanského údolí.

„Cením si toho, že celou dobu držíme termíny a vysokou kvalitu. To v době, kdy ztrhu mizí velmi dobří řemeslníci a odbornosti, není jednoduché. Pro kvalitu díla je ale stejně důležitá i spolupráce s investorem, projektanty a spolupracujícími firmami,“ dodal Jiří Podaný.

Všechny objekty v rezidenci Nové Chabry splňují vysoké požadavky na vybavení, nápaditý design i využití moderních technologií.

***

Swietelsky stavební v Česku působí od roku 1992, kdy ho založil rakouský koncern

Swietelsky Baugesellschaft, V loňském hospodářském roce firma zvýšila stavební výkony na 6,7 miliardy Kč. Divize Dopravních staveb se na nich podílela 4,8 miliardami a divize Pozemního stavitelství 1,9 miliardami Kč.

Star Group je společnost investorů se znalostmi mezinárodního realitního trhu. V Česku působí od roku 2003 a dosud zde dokončila a předala přes 1100 nových bytů v různých lokalitách Prahy. Dalších více než 1000 bytů je v různém stádiu přípravy či výstavby

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+