Slezská Ostrava: Nové možnosti k bydlení

30.06.2014 /

V dnešním čísle časopisu RealCity jsme si vzali do hledáčku nejstarší písemně doloženou část dnešní Ostravy, kterou je Slezská Ostrava.  Podle zjištěných informací se poprvé připomíná v listině z roku 1229.

Rostoucí význam obce s bohatou historií se projevil zejména v roce 1879, a to povýšením na městys. Původně Polská Ostrava byla v roce 1919 byla úředně přejmenována na Slezskou Ostravu, i když obecní výbor změnu názvu schválil již v roce 1905. Nápad se však obyvatelům moc nelíbil a dokonce básník Petr Bezruč na protest složil báseň. Toliko z historie a zpět k současnosti. Jednoznačnou devizou bydlení ve Slezské Ostravě je naprostá blízkost do centra města. Tam dojedete, ale i dojdete doslova za pár minut. Přesto lokalita nabízí i klidové části, které poskytnou obyvatelům dostatek soukromí a odpočinku po náročném dni. V těchto částech pak vznikají nové zajímavé projekty, o kterých vás samozřejmě neustále informujeme. Jeden z nich vám představíme na následujících stránkách v rubrice Tip specialisty, který zde realizuje společnost Imos development, a.s.

S potěšením také sledujeme, že se do této lokality stěhuje stále více mladých rodin s dětmi. Dobrou zprávou je rovněž pravidelná investice města a využití potenciálu této oblasti. To vše dohromady je jistě správnou cestou, jak udržet právě mladé lidi v Ostravě. A není divu, že širší centrum se jeví mladým lidem jako ideální ke všem potřebám, které řeší. Bydlení v centru každého většího města s sebou totiž přináší zřejmé výhody v podobě výborné dostupnosti obchodů, služeb, zaměstnání, husté sítě městské hromadné dopravy i dobré automobilové spojení. Stejně tak tomu je i v případě Slezské Ostravy. Míst, která navíc nabídnou i klid a přírodu, je však stále méně.

Na základě našeho mnohaletého mapování cen nemovitostí v této i dalších lokalitách jsme se utvrdili v tom, že ceny pozemků i nemovitostí v dobrých lokalitách obecně udržely svou vyšší hladinu i přes nepříznivé podmínky na realitním trhu, které jsou naštěstí již minulostí.  Bohužel volných ploch v centrech měst a na dobrých adresách obecně není mnoho, zájem o nové projekty a volné pozemky je tedy velký a na mnohých místech uměle zvyšuje tržní cenu těchto nemovitostí. Pokud tedy váháte o výhodné koupi, příliš neotálejte. Dobrých nabídek není nikdy mnoho a Slezská Ostrava je určitě dobrou adresou i pro případné budoucí investiční záměry. 

Současný městský obvod Slezská Ostrava tvoří území bývalého města Slezská Ostrava, bývalého městyse Hrušov a bývalých obcí Antošovice, Heřmanice, Koblov, Kunčice, Kunčičky a Muglinov.

Slezská Ostrava

Hypotéka na pozemek

Autor příspěvku:

REALCITY je největším vydavatelstvím v ČR zaměřeném na realitní trh. Jeho produkty působí na českém trhu již od roku 2001, je provozovatelem portálu www.realcity.cz a specializuje se na periodika určená pro profesionály v oblasti nemovitostí. V České republice vydává celkem 2 regionální tituly. Od roku 2017 je součástí českého vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA a.s.

Google+